Miért élünk, mi az élet érteleme?
hát ha ezt neked valaki megválaszolja... :))
amióta az emberiség létezik mindig foglalkoztak ezzel a kérdéssel filozófusok, tudósok, irók..
szerintem az élet értelme hogy boldogok legyünk, jól érezzük magunkat a bőrünkben, kipróbáljunk minden félét amire lehetőségünk van, művelődjünk, és amikor a halálunk pillanatában lepereg előttünk életünk filmje azt mondhassuk: megérte.
és ne bánjunk semmit:)
Szerintem embertől függ, hogy kinek mi az értelme az életének. Valakinek az, hogy teljes harmóniában, boldogan élje mindennapjait, valakinek az, hogy segítsen másokon, másnak az, hogy felnevelje a gyerekeit, és büszke legyen rájuk.. Valaki hírnevet akar elérni, hogy minél többen ismerjék a nevéd, valaki a szakmájában akar a legjobb lenni.
Mindenkinek meg kell találnia a sajátját!
Nos, ez másokat is foglalkoztat rajtad kívül. Elnézést, hogy nem írok konkrét választ, de a kérdésről rögtön ez jutott eszembe:
Barackca - Miért élünk?!
Vajon miért élünk miért fejlesztjük testünket,
Hogyha háborúikkal kivégeznek bennünket
Vajon miért gondolkodjak, miért fejlesszem magamat
Hogyha golyófogónak használják az agyamat
Mondd miért, élünk mond miért élünk
Mondd miért, élünk mondd miért élünk
Mondd kiért, élünk mondd kiért élünk
Mondd kiért, élünk mondd kiért élünk?
Azt mondják, mi leszünk a jövő generációja
Értünk tettek meg mindent de akkor hol van a hiba
Kipusztult állatvilág mérgező a levegő
Beton celláinkban élünk szerintük ez a jövő?
Saját gyilkos mintáikra formálnak át bennünket
Pénzszerzés a legfőbb cél erre használják fejünket
Éhező ember milliók, szenvedő beteg gyermekek
Gyilkos vallásháborúk ez sem nyomja lelketek
MONDD MIÉRT, ÉLÜNK MONDD MIÉRT ÉLÜNK
MONND MIÉRT, ÉLÜNK MONDD MIÉRT ÉLÜNK?
MONDD KIÉRT, ÉLÜNK MONDD KIÉRT ÉLÜNK
MONDD KIÉRT, ÉLÜNK MONDD KIÉRT? ÉLÜNK??
Lehet hogy nem a legpontosabb, a zeneszoveg.hu nem a legmegbízhatobb sajnos...
Hát ez sem válasz, hanem inkább ugyan az a kérdés, amit te is feltettél, csak pont pénteken voltam koncertjükön és még nagyon bennem van :)
Értelme nem nagyon van szerintem az életnek :)
..mármint ez egy tök nagy véletlenség hogy Te élsz, gyakorlatilag 0% esély volt rá hogy konkrétan Te létrejössz a nagy nihilből.. értelmet pedig abban érdemes keresni ami céllal létesül meg, mert annak az az értelme, hogy elérje azt. Ha már neked kell megkeresned a célokat (boldogság, siker, meg ezek amiket már mondtak..), akkor az ott már hibáddzik.
Mi az elet ertelme? Hat szerintem nem sok, de azt mondjak, hogy
legyen kit szeretnunk, legyen mit csinalnunk, es legyen miben remenykednunk!
De talan Dr. Csernus megtudna mondani pontosabban, keress ra az oldalara!
A Monty Pyton csinált erről egy filmet nézd meg azt.
Kurt Vonnegut azt írja a Bajnokok reggelijében: "Hogy a szeme, a füle, a lelkiismerete légy a világmindenség Teremtőjének, te mafla!"
Douglas Adams pedig azt írja Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvében, hogy: Az élet, a világmindenség, meg minden...(szóval az élet értelme, vagy válasz a nagy kérdésre) 42 (ennyi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!