A világ lekváros fánk alakú lenne?
Sokszor töprengtem már el azon, hogy ugyan vajon milyen alakja lehet az Unizverzumnak, és leginkább egy hipertoroidra hasonlító tereket tudnék elképzelni, melyek majdnem végtelen nagyok - de nem.
A lekváros fánk alakzat (figyelem, itt nem a lekváron van a hangsúly!) esetén toroidra vagy tóruszra gondolok.
A kósza ötlet leginkább sacconometrikus tudásbázisomon alapszik, egész pontosan onnan jött, hogy próbálgattam összecsomagolni a matematika koordináta-rendszereket, és megnéztem melyik esetben mit kapok. Azt találtam a legértelmesebb eshetőségnek, amikor a függvények a végtelenben (megfelelő, pl. inverz-tangenciális skálázásoknál) pont találkoznak, tehát a henger és a gömb kilőve, maradt a toroid - fánk!
Meg lehet nézni az ilyen koordináta-rendszerekben felírt pl. 1/x, tg x,...s a többi függvényeket, érdekes. De a lényeg, hogy szerintem ennek van, sőt kell lennie fizikai értelmezésnek is.
Szerintetek?
Kérdező... én ezt nem erőltetném.
Vagy tetesd át a humor kategóriába.
Nem gondolod, hogy a toroidodnak meg kéne jelennie a kozmikus háttérsugárzás inhomogenitásában, kijelölhető tengellyel?
A jelen ismeretek alapján én biztosan inkább egy közel azonos három tengelyhosszú ellipszoidra tippelnék.
Az elmélet nem vette figyelembe a kozmikus háttérsugárzást, de majd lehet átgondolom és finomítok rajta.
Ellipszoid, akkor a téregységek is ellipszoid alakúak lennének? Azoknak nem valami szabályosabbnak kellene lenniük?
Persze, hogy fánk alakú!
Áltudományok mondják gömbnek, de akkor a gravitáció összenyomná és fekete lyuk lenne belőle. Ez mind optikai csalódás csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!