DrkMelon kérdése:
Mit végez el egy számológép mikor megszorzom mondjuk a 2-t szinusszal?
Figyelt kérdés
Én értem a nagy részét, tudom mikor és hol kell használnom. Viszont kissé idegesít amikor használom viszont nem tudom épp mennyivel szorzok, csak "sin2"2018. febr. 20. 17:11
11/19 dq válasza:
12/19 anonim válasza:
A színusz függvény értékét a számítógép természetesen egy elég magas fokú Taylor polinommal számolja ki.
13/19 anonim válasza:
Aki nem tudja, hogy mi a különbség a művelet és a függvény között, az miért pontoz itt?
15/19 dq válasza:
Phö.
A művelet egy A^n halmazról képez egy A halmazra, a függvény meg A halmazról B halmazra. (Tehát például a sinus egy művelet, de az osztás vagy a deriválás nem.) Tehát a műveletek részhalmazai a függvényeknek.
Ritkán a parciális a parciális műveletek is műveletnek hívják: ekkor már az előbbiek is azok (az osztás kétváltozós művelet a valós számokon, a deriválás egyváltozós a függvényeken).
Még ritkábban tetszőleges függvényt műveletnek neveznek.
De az első a leggyakrabban használt verzió.
(Egy feladata lenne a nyelvnek, az, hogy mindenki tudja miről van szó, de ezt nem tölti be LOL)
16/19 dq válasza:
> Tehát a műveletek részhalmazai a függvényeknek.
Mármint a műveletek függvények.
18/19 Tom Benko válasza:
@dq: Én tudom. Azt kérdeztem, aki szerint a kettő két külön dolog.
19/19 anonim válasza:
#5: és akkor még nem beszéltünk arról hogy az egyszerű processzorok szorozni sem tudnak hardwerből, csak összeadni, kivonni, xor, and, invert és hasonló alap műveletre kell mindent lebontani. (tudtommal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!