Ha kapnál egy Nobel-díjat, te visszautasítanád azért, hogy elmondhasd magadról hogy te vagy az egyedüli, aki nem fogadta el?
Ha elérnék olyan eredményt, amire odaadnák a Nobel-díjat, akkor arra lennék büszke. A Nobel-díjat ha odaítélnék, onnantól csak részletkérdés, hogy ténylegesen átveszem-e vagy sem. Annak, hogy nem venném át a Nobel-díjat csekély nemes gesztusa lenne, de a díj elég nagy pénzösszeggel jár, és ha én elértem olyan eredményt, ami a díjra érdemes, nyilván jól jön az az összeg is, ami a további kutatásaim anyagi költségeit részben vagy egészben fedezni tudja. Akkor sem lenne sok értelme visszautasítani, ha valaki tökéletesen altruista, és nem a saját hasznát vagy sikerét helyezi előtérbe, hanem mindezekről lemondva az emberiség javát akarja gyarapítani.
TL;DR: Én nem utasítanám vissza.
Amellett, hogy elég idióta indok a visszautasításra, még csak nem is volna igaz, hogy te lennél az egyetlen, hiszen ketten is utasítottak már vissza Nobel-díjat. (Egyszer irodalmit, egyszer béke Nobel-díjat.)
(Persze ettől még elmondhatnád magadról, hogy te vagy az egyetlen, de ugyanezt a díj elnyerése nélkül is megteheted. :P)
Ha valaki olyan tudományos eredményeket ér el, hogy valamilyen díjjal jutalmazzák, akkor nem fogja elutasítani olyan óvodás indokkal, amit kitaláltál. Komoly ember megköszöni, ha értékelik és elismerik a munkáját, és sokkal nagyobb volumenű ez az egész annál, hogy játéknak vegyen egy ilyen komoly megtiszteltetést. Különben is, tekintettel kell lenni az etikettre, az illemre is, mert egy ilyet visszautasítani sértés is.
Persze, ha politikai, erkölcsi okai vannak valakinek, akkor visszautasíthatja a díjat, de az más kérdés.
Nem utasítanám vissza.
Az már plágium lenne.
Amúgy meg miért utasítanám vissza???
Beképzelt ugyan vagyok, de idióta nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!