Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mással is előfordul hogy ha...

Tardigrada kérdése:

Mással is előfordul hogy ha nyelvet vált, a beszéd közbeni viselkedése is változik?

Figyelt kérdés

Én speciel spanyolul beszélve sokkal közvetlenebb, nyitottabb vagyok, mint amúgy. Angolul pedig egészen kifinomultabb, választékosabb a stílusom, de kissé zárkózottabb is vagyok.

Én csupán a minap figyeltem fel rá, de az ismerőseim szerint korábban is ugyanez volt a helyzet, ergo öntudatlanul is változott a viselkedésem.

Ennek mi lehet a hátterében?

2018. febr. 2. 02:11
 1/10 anonim válasza:
94%
Mindegyik nyelv egy teljesen más rendszer, ami miatt máshogy is kell gondolkodnid, ha épp azt használod :D Én pl magyar-angol-orosz-francia-németet beszélem és már régebb óta feltűnt, hogy máshogyan gondolkodom, ha az egyiket, illetve a másikat használom, meg viselkedésre is változom, angolul pl nagyon nyitott vagyok, oroszban viszont távolságtartó :)
2018. febr. 2. 03:24
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
minden nyelv más gondolkodásra késztet. Angolul én is többet motherfuckozok mint magyarul :D
2018. febr. 2. 10:32
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
én angolul közvetlenebb vagyok sokkal mint magyarul. franciául majd meglátjuk, ha megtanulom végre :D
2018. febr. 2. 12:18
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Ne franciázz :D
2018. febr. 2. 14:34
 5/10 Wadmalac ***** válasza:

Ja, németül hadarok (pontosabban németek szóltak már rám, hogy túl gyorsan beszélek, gondolom a hülye hosszú szavaikon igyekszem ösztönösen hamar túllenni) és durva körmondatokba keveredem, de erről a német kifordult szórendje is tehet. Őszintén, azért magyarban is hajlamos vagyok erre.

Angolul, szerintem szókincshiány okokból, elég tőmondatos vagyok, nem szoktam úgy szóvirágozni, mint németül.

Amúgy hangulatilag, beszédstílusban nem vettem észre magamon különbséget, ilyen szempontból nem befolyásol, melyik nyelv.

Meg kéne tanulnom egy latin nyelvet is, mert lehet, hogy két germán nyelv nem hozza ki a difit.

2018. febr. 2. 14:58
 6/10 Wadmalac ***** válasza:
Amúgy tetszik a téma. Eszembe jutott az Arrival (Érkezés) film és novella, annak a sci-fiben épen az a témája, hogy egy adott nyelv mennyire befolyásolja a gondolkodást.
2018. febr. 2. 14:59
 7/10 A kérdező kommentje:

Na, örülök hogy akkor nem vagyok egyedül ezzel! :D

Wadmalac, neked külön köszönet a filmötletért, érdekesnek hangzik, ha már úgyis izgat a téma!

2018. febr. 2. 15:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen, előfordul.

Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. Minden nyelv és kultúra másként hat rád.

[link]

2018. febr. 2. 18:38
 9/10 anonim ***** válasza:
#4: azt csak a barátommal szoktam :P
2018. febr. 2. 21:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Helyes, a barátod zöld like-t nyomott a válaszodra :D :D :D
2018. febr. 3. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!