Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi ennek a szerszámnak a neve?

Mi ennek a szerszámnak a neve?

Figyelt kérdés

Egy bontó/fémhulladék átvevő telepen keresgéltem dolgokat, majd egy autó karosszériájára lettem figyelmes. Az ajtók teljesen épek voltak, az én épülő autómra pont ez kell. Megkerestem az embert, aki beengedett. Kértem tőle egy gyorsvágót. Gondoltam kivágom a kaszniból, majd otthon lebontom, rendesen. Kérdezi a fószer, hogy minek, mondom, hogy kell az ajtó. Erre előhozott egy kalapácsot és ezt a szerszámot.

Így néz ki:

Teljesen fém az egész. Egy markolat, aminek a teteje üthető, kézvédő peremmel ellátva. A markolat másik oldalán egy "bitfej" befogó, hogy cserélhető legyen a fej. ezt be lehet nyomni, ekkor (az irányváltó kar helyzetétől függően, valamelyik irányba) elfordul. Rugós/racsnis szerkezet. Viszont nem fordul el teljesen, csak kb 30 fokban, aztán a rugó kinyomja, vissza alaphelyzetbe. A berohadt csavart pillanatok alatt ki lehet szedni, még csavarlazító sem kell. Annyira hatásos, hogy inkább letépi a csavarfejet, minthogy kipattanjon, mint pl az akkus behajtó. Van spec szem is hozzá, ha mondjuk a csavar feje szét van darálva. Akár 6 lapfejű (külső) akár imbusz/csillag/torx (belső).

Röviden:

Ráilleszted a csavarra a fejet, ráütsz, ennek következtében pár 10 fokban elfordul.

Mi ennek a neve?

2018. jan. 6. 18:33
 1/4 anonim ***** válasza:
A hosszú leírás helyett értelmesebb lett volna lefotózni, és belinkelni ide annak a tárgynak a fotóját.
2018. jan. 6. 19:02
 2/4 A kérdező kommentje:
a kérdés utólag fogalmazódott meg bennem, ott és akkor megörültem a talált dolgoknak, nem az járt a fejemben...
2018. jan. 6. 19:23
 3/4 TappancsMancs ***** válasza:

Ütve csavarozó vagy ütve csavarlazító vagy ütve csavarkihajtó néven keresd.

"A meghajtószerkezet az ütés energiáját átalakítja forgó mozgássá, lehetővé téve beszorult csavarok lazítását vagy ráhúzását"

[link]

[link]

[link]

2018. jan. 6. 21:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez az!

Köszönöm!

2018. jan. 7. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!