Nem értem ezt a cikket, egy nap alatt két naplemente Alaszkába? Hogy kell ezt elképzelni?
Figyelt kérdés
Felkeltette így 19 évesen az érdeklődésemet az időzóna, viszont mint általában mindent ezt sem értem.
" Ennek lett egy érdekes következménye: a Csukcs-tenger mellett, az északi fekvő Kotzebue városban minden évben augusztus 8-án egy nap alatt két naplementét csodálhatnak meg a helyiek."
Hogyan kell ezt elképzelni?
2017. dec. 31. 19:08
1/5 anonim válasza:
Belinkeltem egy táblát, itt az látszik, hogy idén aug 7-ére esett a dupla naplemente. Itt percre pontosan láthatóak az adatok, talán így össze tudod rakni. A két naplemente között kb 24 óra telik el, csak épp mivel annak időpontja folyamatosan elcsúszik, egyik nap épp 2 van belőle.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2017. dec. 31. 21:27
3/5 anonim válasza:
Februárban pedig két napfelkelte van? Vagy hol állnak vissza a rendes kerékvágásba igazodás szempontjából a napfelkelték dátumai? (nem találtam meg ezen az idős-dátumos honlapon)
4/5 anonim válasza:
Nem egészen, máj 6-án cserébe nem ment le a nap. :)
5/5 anonim válasza:
Ahháá, akkor ott a "turpisság" a dologban! Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!