Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért fájdul meg a fejem ha...

Miért fájdul meg a fejem ha túl sokáig rágózok?

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 18:33
 1/4 anonim válasza:
mennyi az a "túl sokáig"? és eszel közben valamit?
2010. jún. 3. 19:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is így vagyok, és még nem jöttem rá. De ahhoz órákig kell rágóznom.
2010. jún. 3. 19:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem ez a tippem van:

A rágózás serkenti az agyba jutó véráramlást és stimulálja az agy egyes részeit (ezt MRI vizsgálatokkal már igazolták), ez rövid távon jótékony (állítólag)... eddig a tények és most jön a személyes tippem: gondolom hosszú távon nem örül már az agyad meg a fejed a sok vérnek meg izommozgásnak, és "pihenni" akar.

De az is lehet (szintén egy kósza ötlet), hogy mivel a rágózás csökkenti a nassolási vágyat, így nem "veszed észre", hogy az agyadnak kis energiára lenne szüksége.

Az agy pedig folyton azt az infot kapja, hogy rágsz valami édeset, ergó beindul az emésztési folyamat, stb.. és csak várja az energiát, csak várja és semmi... :D

2010. jún. 4. 11:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem eszek semmit közbe; és végül is ha több órán keresztül.

Köszi a válaszokat

2010. jún. 5. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!