Hogy tudok úgy forró anyagot önteni egy viszonylag vékony műanyag edénybe úgy, hogy ne pattanjon szét?
Gyertsazseléről van szó, és egy műanyag gömbbe szeretném tölteni.
Gyönyörű lenne, csak elfelejtettem azt az apró tényt hogy a zselével 60 fokon lehet/kell dolgozni.
Ha teszek valami cuccost bele (pl. homok, kis kavicsok) akkor az képes valamennyire elvonni a hőt vagy felejtős?
Egy műanyag edény ki szokott bírni 60 fokot.
Amúgy a 60 fokot még nem nevezzük forrónak. Én vegyész vagyok, nálam ez a határhőmérséklet, amelyet még néhány másodpercig tartani tudok.
Attól óvd magad, hogy rádcsorogjon, rádfröccsenjen a 60 fokos anyag - ha a gömb eldől stb. A gömb kibírja, téged azért megviselhet.
Köszönöm :)
"Poénból" kipróbáltam egy palackon (vékony műanyaggal és közel 100 fokos vízzel) és egy kicsit elrettentem a feladattól :/
A zselét nem fogom túlságosan megmelegíteni (akkor matt lesz, és nem lesz olyan szép) és a gömb fala is pár mm vastag.
Utolsó, biztos hogy kibírná? Hogy tudnám ezt kideríteni anélkül, hogy hazavágnám a gömbömet?
Ha tönkrevágná a gömbödet a 60 fokos zselé, írj, és duplán megveszem/kifizetem neked. Hogy legyen még egy, amivel lehessen kísérletezni!
Úri becsületszavamra!
Na, mi lett az edénnyel?
Kell vennem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!