Csak a véletlen műve hogy a kézen lévő bütykök megegyeznek a hónap számaninak váltakozásával, vagy felhasználták a kezet a naptár készítésekor? Tudtok erről valamit?
Ha nem tudtok értelmesen hozzászólni, akkor ne írjatok!
De a gyengébbek kedvéért:
Ha ökölbezárod a két kezed és egymásmellé rakod, akkor meglátod hogy a 31napos hónapok bütykök, a 30naposak (február28-29 is) gödrök!
E szerint is stimmel hogy bár a hónapok váltják egymást kivéve július, augusztus!
Igen, véletlen.
Ez a "módszer" igaziból elsősorban a július-augusztus kavarodás miatt érdekes, hisz ott jön két bütyök egymás után (ugyanúgy, ahogy két 31 napos hónap) tehát ez az egyetlen "érdekes" egybeesés.
Ez viszont tudtommal annak köszönhető, hogy a Julianus naptárban elvileg felváltva voltak a hónaphosszok, de Augustusnak nem tetszett, hogy az ő hónapja így csak 30 napos és megváltoztatta.
Persze aztán még változott ugye a naptár, de ez a két hosszú hónap egymás után megmaradt.
(Hozzáteszem nem értek hozzá különösebben, úgyhogy ne vedd 100%osan biztosnak a válaszom)
Ezt most én se értem. Én is tudtam ez az "áp-ju-sze-no" mondókát, de csak annyit tudtam róla, hogy 4 ilyen hónap van és négy bütyök.
Nem négy 30 napos hónap van? Vagy hogy jön ez ki? Magyarázzátok el, mert én ezt nem értem!
január - bütyök - 31 napos
február - gödör - 28 v. 29 napos
március - bütyök - 31 napos
április - gödör - 30 napos
május - bütyök - 31 napos
június - gödör - 30 napos
július- bütyök - 31 napos
augusztus - a másik kéz jön, bütyök - 31 napos
szeptember - gödör - 30 napos
október - bütyök - 31 napos
november - gödör - 30 napos
december - bütyök - 31 napos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!