Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek olcsó 3D...

Mi a véleményetek olcsó 3D nyomtatóval tudok gömbcsuklókat olajszervókat gyártani?

Figyelt kérdés

Pl: ez olcsó

XYZprinting da Vinci miniMaker Nyomtató

2017. dec. 7. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom doki, én fel nem raknék egy nyomtatott gömbcsuklót az autómra.
2017. dec. 7. 15:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugye az megvan, hogy a 3D nyomtató hőre lágyuló és nagyon törékeny műanyagból dolgozik? Még az azonos alakú fröccsöntött műanyagnál is sokkal gyengébb.

Ehhez képest egy gömbcsukló fémből van, olykor tonnás erőhatások érik, egy olajszervóban több tíz bar nyomás is lehet... Nem tudom elképzelni, hogy ezt a kérdést nem a vicc kategóriába szántad.

2017. dec. 7. 15:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez kamu, ugye?
2017. dec. 7. 16:31
 4/7 Gugu Gabor ***** válasza:
nem. ahogy fent írták nem elég masszívak ezek a nyomtatott cuccok
2017. dec. 7. 19:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Gömbcsuklót esztergálással sokkal gyorsabban és olcsóbban tudsz gyártani. Vannak már nem csak műanyagból dolgozó fabrikátorok, talán már megoldható a kellő szilárdság. Ráadásul a gömbcsukló általában a kormányműben van, azt meg műbizonylat nélkül nem veszi át tőled egy kereskedő, szerviz sem.

Az olajszervóhoz még nagyobb szilárdság kell és a felületi minőséggel és a pontossággal is bajban lennél még.

2017. dec. 7. 19:04
 6/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

1. nem szívesen méreteznék szilárdságra egy azonosíthatatlan homogenitású 3d nyomtatott műanyag darabot.

2. az tuti, hogy hidraulika-nyomást nem vezetnék bele. Ha meg valaki megteszi, szeretnék nagyon messze állni. Ha pneumatika, akkor még messzebb.

2017. dec. 8. 07:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja nem írtam hogy játékmakettek készítésére. Ez a gömbcsukló 5mm és 100g teherbírást kell kibírnia. De lehet valami grandiózumabban gondolkozom és 5 cm 1-2 kg lesz a max...
2017. dec. 12. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!