Ha olyan szinten állna a génsebészet, te milyen élőlények mely tulajdonságait építenéd be magadba?
Egyikét sem én ember akarok maradni és nem valami hibrid,
Főleg hogy semmi betegség nem indokolja.
Egyébként Istent játszani szerintem nem szabad...
Szerintem ezzel nem játszanánk istent, hanem új lökést adnánk az emberi evolúciónak.
A mi evolúciónk szerintem már leállt. Talán megfordult, mivel nincsenek elzárt közösségek, ahol változások jöhetnének létre és a gyengék sem hullnak el, hála az orvostudománynak. Egyszerűen nem adottak a feltételek a továbbfejlődésre.
És mit értesz azon, hogy több/jobb legyél egy ember?
Új képességeket?
Azoktól erkölcsileg nem leszel jobb; ahhoz a lelkiismeretedet kellene fejlesztened.
Én köszönöm, inkább semmit. Az evolúció sosem áll meg, és a gyengék még ma is elhullanak (hajléktalanok pl). A legtöbb sci-fiben az ufók sem 210 centis kigyúrt kosarasok, hanem alacsony, vékony nyápicok. Valószínűleg azért, mert olyan technológiai hátteret építettek ki maguk köré, ami miatt szükségtelen volt a nagy fizikai tűrőképesség.
Hozzáteszem, nem vagyok nyápic, és 195 centi vagyok, de én az emberiség jövőjét mindenképp valami ilyesmi formában képzelem el.
"És mit értesz azon, hogy több/jobb legyél egy ember?
Új képességeket?
Azoktól erkölcsileg nem leszel jobb; ahhoz a lelkiismeretedet kellene fejlesztened."
Erkölcsi jóságról szó sem volt.
De például:
1.) egy orrszarvúbogár a testtömege 850 szeresét képes elcipelni. Ez olyan, mint ha a vállamra kapnék egy Király Tigris harckocsit.
2.) Egy medveállatka képes túlélni 570.000rad Röntgen-sugárzást. Az emberre 500rad halálos.
3.) A madarak tüdeje sokkal hatékonyabban szűri ki az oxigént a levegőből, mint az emlősöké.
4.) A kutyáknak egymilliószor jobb a szaglásuk mint az embernek.
5.) A cápák érzékelik az elektromos mezőket.
6.) A vándor madarak érzékelik a föld mágneses mezejét.
7.) A denevérek hallják az ultrahangokat.
8.) Az elektromos angolnák akár 500V feszültséget képesek generálni a testükkel.
9.) A gödörkés arcú viperák érzékelik az infravörös tartományt.
10.) A méhek érzékelik az ultra ibolya tartományt.
11.) a cápák immunrendszere megvédi őket minden fertőzéstől.
Én a lótól kérnék kölcsönt pár gént...
17/F
asszem ezt tiltja valamilyen emberi törvény mint a klónozást jelenleg,de nem tudom.
ÉS az evolúció folyamatosan tart csak lassú az milyen lett volna már ha egyik nap majom egyik nap ember
Ha jól tudom valamennyi idő múlva a kis lábujjad elcsökevényesedik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!