A túlzott gépesítés és automatizálás következtében mi lesz majd azokkal az emberekkel akik nem kapnak munkát? Hogy fognak a társadalomba beilleszkedni?
Kérdező, komolyan kérdezlek: TÉNYLEG fogalmad sincs a történelemből, hogy már VOLT EGYSZER ilyen?
Halvány lila gőzöd sincs róla, hogy mikor volt ez, mi volt az oka, és végül hogy oldották meg a problémát?
Elég fontos korszak volt, hetekig erről szólt minden történelemóra.
Amúgy nincs olyan, hogy "túlzott" gépesítés. Gondolom, te sem örülnél, ha traktor és eke helyett bottal kellene túrnod a földet.
Pedig tudod, hogy annak idején mennyi ember munkáját elvette 1 traktor?
"Elég fontos korszak volt, hetekig erről szólt minden történelemóra."
Nyílván nem arra vagyok kíváncsi amit írtál, nekem egy kicsit olyan, mintha szándékosan kötekedni akarnál.
Középiskolában tanultunk a géprombolásról meg az első sztrájkokról, de az már 12-13 éve volt, nekem meg nem kalendárium a fejem. Azóta más iskolába is jártam, a memória pedig nem olyan, mint a feneketlen vödör, amibe bármit bele lehet önteni.
Akkor viszont azóta már ugye utánanéztél, és?
...?
Semmi.
10-20 éven belül a jelenlegi munkák 30-40% megfog szűnni.
Aztán meg szinten minden munka megfog szűnni.
Nyilván majd lesznek új munkahelyek illetve alapjövedelem de a távolabbi jövőben ismeretlen szó lesz a munka.
"jövőben ha nem lesz szükség már emberekre sem, akkor mihez kezdünk???"
Élünk. Azt csináljuk amit akarunk. Felfedezzük az univerzumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!