Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A túlzott gépesítés és automat...

A túlzott gépesítés és automatizálás következtében mi lesz majd azokkal az emberekkel akik nem kapnak munkát? Hogy fognak a társadalomba beilleszkedni?

Figyelt kérdés
Folyamatosan nő a népesség, az ipar viszont igyekszik minél kevesebb embert foglalkoztatni. Milyen következményei lesznek ennek? A mesterséges intelligencia folyamatosan fejlődik, a jövőben ha nem lesz szükség már emberekre sem, akkor mihez kezdünk???

2017. szept. 23. 06:29
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Milyen jövő vár egy olyan fiatalra, akire nincs szükség, csupán létezik, mert megszületett? Eltelik az életéből 60-70 év úgy, hogy szórakoztatják, és semmi másra nem ösztönzik, mint hogy fogyasszon meg vásároljon? Ez az emberiség jövőképe??? Hogyan tovább? Ez az emberi lét értelme?
2017. szept. 23. 06:33
 2/18 anonim ***** válasza:
70%
A Föld népességének hány százaléka dolgozik jelenleg?
2017. szept. 23. 06:57
 3/18 Vree ***** válasza:
78%
Ned Ludd szelleme kísérti a GYIKet... :D
2017. szept. 23. 07:00
 4/18 A kérdező kommentje:

Hát ha minden igaz, akkor a 7 milliárdból 3 foglalkoztatva van.

[link]

2017. szept. 23. 07:03
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok luddita de azért felmerült bennem a kérdés :D
2017. szept. 23. 07:06
 6/18 anonim ***** válasza:
95%
A fejlett világban már ma is a szolgáltatások adják a legtöbb munkahelyet, nem az ipar vagy a mezőgazdaság.
2017. szept. 23. 09:26
 7/18 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, komolyan kérdezlek: TÉNYLEG fogalmad sincs a történelemből, hogy már VOLT EGYSZER ilyen?

Halvány lila gőzöd sincs róla, hogy mikor volt ez, mi volt az oka, és végül hogy oldották meg a problémát?

Elég fontos korszak volt, hetekig erről szólt minden történelemóra.

Amúgy nincs olyan, hogy "túlzott" gépesítés. Gondolom, te sem örülnél, ha traktor és eke helyett bottal kellene túrnod a földet.

Pedig tudod, hogy annak idején mennyi ember munkáját elvette 1 traktor?

2017. szept. 24. 15:44
 8/18 A kérdező kommentje:

"Elég fontos korszak volt, hetekig erről szólt minden történelemóra."

Nyílván nem arra vagyok kíváncsi amit írtál, nekem egy kicsit olyan, mintha szándékosan kötekedni akarnál.

Középiskolában tanultunk a géprombolásról meg az első sztrájkokról, de az már 12-13 éve volt, nekem meg nem kalendárium a fejem. Azóta más iskolába is jártam, a memória pedig nem olyan, mint a feneketlen vödör, amibe bármit bele lehet önteni.

2017. szept. 25. 07:34
 9/18 anonim ***** válasza:

Akkor viszont azóta már ugye utánanéztél, és?

...?

2017. szept. 25. 08:53
 10/18 anonim válasza:
9%

Semmi.

10-20 éven belül a jelenlegi munkák 30-40% megfog szűnni.

Aztán meg szinten minden munka megfog szűnni.

Nyilván majd lesznek új munkahelyek illetve alapjövedelem de a távolabbi jövőben ismeretlen szó lesz a munka.

"jövőben ha nem lesz szükség már emberekre sem, akkor mihez kezdünk???"

Élünk. Azt csináljuk amit akarunk. Felfedezzük az univerzumot.

2017. szept. 26. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!