Hány fokon karamellizálódik a nádcukor?
Figyelt kérdés
A kérdésem arra irnyul, hogy kibírja e a 4%os nádcukor oldat a kuktában történő karamellizációt? Azt tudom, hogy magasabb hőn karamellizálódik mint a sima kristálycukor de mégis hány fokon?#nádcukor #karamellizáció
2017. szept. 21. 12:41
1/4 A kérdező kommentje:
Elírtam a kérdést, szóval a kuktában történő sterilizációt kibírja e.
2017. szept. 21. 12:43
2/4 anonim 



válasza:





4%-os cukoroldat nem fog karamellizálódni, amíg a víz nagy része el nem távozik belőle. Ez kuktában ugye többnyire nem opció, tehát igazából nem is érdekes, hogy hány fokon karamellizálódik.
3/4 A kérdező kommentje:
Erre azért rácáfolnék, mert a 4%os sima kristalycukor oldatot kuktázok, ah megbarnul, szóval gondolom a benne lévő cukor karamellizálódik.
2017. szept. 21. 13:20
4/4 anonim 



válasza:





Mondjuk kuktázni még nem kuktáztam, de régen sokat készítettem grillázst (cukorolvadékba kevert dió, mogyoró, stb.).
Egy alkalommal kipróbáltam, milyen, ha kicsit megvizezem. Kb. fél órát álltam a kis serpenyőcském mellett (amiben máskor már 5 perc után barnulni kezdett az alja), és még mindig csak színtelen, híg masszát kutyulgattam benne. Innen gondoltam, hogy nem fog karamellizálódni. Mondjuk kuktában kb. 30%-kal magasabb hőmérsékletet lehet elérni, az sok azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!