Vajon lesz olyan fejlett az orvostudomány hogy agyat cseréljenek még az én életemben?
Szerintem lenne értelme az agyátültetésnek. Gondolj Stephen Hawkingra. Azért az ő élete is jobb lenne, ha nem beszédszintetizátorral tartaná az előadásait a menő kerekesszékéből.
Ami azt illeti, hogy mikor jön el ennek az ideje, az az érzésem, hogy olyan ez, mint a fúziós erőmű, mindig 50 év múlva.
"Szerintem lenne értelme az agyátültetésnek. Gondolj Stephen Hawkingra. Azért az ő élete is jobb lenne, ha nem beszédszintetizátorral tartaná az előadásait a menő kerekesszékéből."
Ez igaz. De miért pont kutyába?
:D
Lehetséges csak nem úgy ahogy gondoljátok.
Az agyadat és a gerincvelődet a látóidegeddel együtt agy-gép interfészekre kötik. Ezáltal a ki-bemenő jelek egy számítógéppel fognak kommunikálni, nagy sávszéllel.
A kutya gerincvelői idegeire ugyan csak interfészeket ültetünk. Így a kutya teste irányítható lesz, és a szenzoros pályái pedig rögzítésre kerülnek, a szaglásával és a látott képpel együtt.
Innen már csak egy lépés az, hogy a kutya motoros pályáit a te kimenő jeleid vezéreljék, míg a szenzoros jelek továbbítódnak a te gerincvelődnek és látóidegednek.
Természetesen analóg-digitális-processing-digitális-analóg átalakításra van szükség, hogy realtime közeli legyen, de az elméleti alapjai léteznek, ahogy az interfészek is, csak még nem elég fejlettek hozzá.
A kutya-ember transzláció így véleményem szerint 20-50 év közé tehető...de lehetsz sas is, vagy vezérelhetsz egy hatalmas vasszörnyet is. Vagy akár más testét.
A lehetőségek sora végtelen.
Brit tudósok már hajtottak végre ilyen átültetést.
Félig sikerült, mert sem az ember, sem a kutya nem élte túl.
"Félig sikerült, mert sem az ember, sem a kutya nem élte túl."
Keresem a sikeres felét. :D
Link plz :d
Ez is olyan mint az orosz kutyafej robot, amiről kiderült csak egy áldokumentum poén.
"A sikeres fele az, hogy mindkét agy a másik koponyába (nem az eredeti, átültetés előtti) koponyába került."
Oké, tiszta. :D
Csak az nem, mekkora dögbe fért bele egy komplett emberi agy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!