Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vajon lesz olyan fejlett az...

Vajon lesz olyan fejlett az orvostudomány hogy agyat cseréljenek még az én életemben?

Figyelt kérdés
Bunkó fake válaszokat nem kérek. Annyi érdekelne hogy vajon lessz e olyan hogy én pl kicseréljem az agyam egy kutyáéval? Rosszul érzem magam emberként nem érzem magam embernek inkább valamilyen állatnak.... és ezen szeretnék valahogy változtatni de nem tudom hogy hogy... próbálta a furry életet de az egy raklap homok társadalom ugyhogy azzal kíméljetek köszi előre is a válaszokat :)

2017. szept. 16. 01:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem lenne értelme az agyátültetésnek. Gondolj Stephen Hawkingra. Azért az ő élete is jobb lenne, ha nem beszédszintetizátorral tartaná az előadásait a menő kerekesszékéből.

Ami azt illeti, hogy mikor jön el ennek az ideje, az az érzésem, hogy olyan ez, mint a fúziós erőmű, mindig 50 év múlva.

2017. szept. 18. 17:03
 12/19 Wadmalac ***** válasza:

"Szerintem lenne értelme az agyátültetésnek. Gondolj Stephen Hawkingra. Azért az ő élete is jobb lenne, ha nem beszédszintetizátorral tartaná az előadásait a menő kerekesszékéből."

Ez igaz. De miért pont kutyába?

:D

2017. szept. 19. 07:42
 13/19 anonim ***** válasza:
Ja, hogy kutyába! Én motorbalesetben agysérült fiatal izomcsávókra gondoltam.
2017. szept. 19. 10:58
 14/19 anonim ***** válasza:

Lehetséges csak nem úgy ahogy gondoljátok.

Az agyadat és a gerincvelődet a látóidegeddel együtt agy-gép interfészekre kötik. Ezáltal a ki-bemenő jelek egy számítógéppel fognak kommunikálni, nagy sávszéllel.

A kutya gerincvelői idegeire ugyan csak interfészeket ültetünk. Így a kutya teste irányítható lesz, és a szenzoros pályái pedig rögzítésre kerülnek, a szaglásával és a látott képpel együtt.

Innen már csak egy lépés az, hogy a kutya motoros pályáit a te kimenő jeleid vezéreljék, míg a szenzoros jelek továbbítódnak a te gerincvelődnek és látóidegednek.

Természetesen analóg-digitális-processing-digitális-analóg átalakításra van szükség, hogy realtime közeli legyen, de az elméleti alapjai léteznek, ahogy az interfészek is, csak még nem elég fejlettek hozzá.

A kutya-ember transzláció így véleményem szerint 20-50 év közé tehető...de lehetsz sas is, vagy vezérelhetsz egy hatalmas vasszörnyet is. Vagy akár más testét.

A lehetőségek sora végtelen.

2018. márc. 20. 23:26
 15/19 anonim ***** válasza:

Brit tudósok már hajtottak végre ilyen átültetést.

Félig sikerült, mert sem az ember, sem a kutya nem élte túl.

2018. márc. 21. 08:02
 16/19 Wadmalac ***** válasza:

"Félig sikerült, mert sem az ember, sem a kutya nem élte túl."

Keresem a sikeres felét. :D

2018. márc. 21. 09:31
 17/19 anonim ***** válasza:
A sikeres fele az, hogy mindkét agy a másik koponyába (nem az eredeti, átültetés előtti) koponyába került.
2018. márc. 21. 12:05
 18/19 anonim ***** válasza:

Link plz :d

Ez is olyan mint az orosz kutyafej robot, amiről kiderült csak egy áldokumentum poén.

2018. márc. 21. 12:07
 19/19 Wadmalac ***** válasza:

"A sikeres fele az, hogy mindkét agy a másik koponyába (nem az eredeti, átültetés előtti) koponyába került."

Oké, tiszta. :D

Csak az nem, mekkora dögbe fért bele egy komplett emberi agy.

2018. márc. 22. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!