Mi történik ha egy megállíthatatlan tárgy neki ütközik egy mozdíthatatlan tárgynak?
Lehetne filozofálni rajta, de nincs értelme:
Nyilván egyik sem létezik.
Tudom, tudom de tegyük fel....
A két fogalom együttes létezése ellentmondáshoz vezet.
Ez van amikor olyan dolgok létezését tesszük fel melynek valamilyen paramétere végtelen.
A fizikai valóságban elvileg egyik sem létezhet.
Lehetne egy számítógépes szimulációt kreálni, ahol megadjuk a paramétereket és nekilökjük a megmozdíthatatlan tárgynak a megállíthatatlan testet. Mikor összeérnek a szimuláció hibát jelezne, és nem tudná fojtatni a műveletet.
Tehát a válasz szerintem: Error!
:D
Mit értesz azon, hogy megállíthatatlan, mozdíthatatlan? Hogy végtelen az energiája, ill. a tömege? De mivel a tömeg és az energia egyenértékű, itt két azonos "végtelen" találkozna. Ami történne, az mindenképpen valami szingularitás. Mondjuk egy ősrobbanás.
Vagy pedig azt érted alatta, hogy gyakorlatilag megállíthatatlan, ill. mozdíthatatlan? Tehát hogy az univerzumban lévő össz energia nem elég a megállításához/elmozdításához? Mert akkor viszont ugyanaz történne, mint két normál tárgy ütközésekor, csak sokkal nagyobb léptékben.
Nem számolom, hanem azt nem értem, hogy a kérdező miért nem olvasgat?
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__455354..
Nem a válasz érdekli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!