Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudom hogy hülyének fogtok...

Tudom hogy hülyének fogtok nézni, de csak szerintem nem létezik a valóság?

Figyelt kérdés
Még a kérdés is hülyének hangzik, de csak szerintem nem létezik a valóság? Úgy értem, hogy elég érdekes ez az egész, hogy csak úgy vannak a bolygók, a Föld is, csak úgy lettek az élőlények rajta, csak úgy lett az egész univerzum... na de hogy? Több milliárd évvel ezelőtt csak úgy a semmiből pukk, létrejött az univerzum? Csak szerintem furcsa ez?...

2017. aug. 8. 22:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a Mátrixban!
2017. aug. 8. 22:44
 2/18 anonim ***** válasza:
12%

Ezek olyan kérdések, amelyek engem is foglalkoztatnak, de távol vagyok attól, hogy ismerjem a válaszokat rájuk.

Az ősrobbanás egy hipotézis, telis-tele hományos pontokkal, abszolútumnak vett hozzávalókkal.

2017. aug. 8. 22:50
 3/18 anonim ***** válasza:
55%
Es az miert elkezelhetobb szamodra, hogy nincs valosag?
2017. aug. 8. 23:04
 4/18 anonim ***** válasza:
91%
Én nem nézlek hülyének. Számomra az a kérdés, hogy pontosan mi is a valóság. Az univerzum/föld/élet keletkezéséről vannak nagyon jó videók. Az más kérdés, hogy sok dolog az emberi agy számára felfoghatatlan.
2017. aug. 8. 23:04
 5/18 anonim ***** válasza:
87%
A kérdés annyira nem hülyeség, hogy nem te találtad fel a spanyol viaszt; már Descartes is foglalkozott a kérdéssel, a szállóigévé vált "Kételkedem, gondolkodom, tehát vagyok!" mondása pont ezzel a kérdésre ad választ; saját magán kívül semmiről sem tudhatja biztosan, hogy létezik, saját magáról pedig tudja, mivel kételkedik és gondolkodik (mondjuk ehhez el kellene fogadni a premisszát, hogy ami létezik, az képes kételkedni és gondolkodni).
2017. aug. 8. 23:06
 6/18 anonim válasza:
61%

Ahogy elolvastam a kérdést, ugyan az ugrott be mint amit az első írt. :)

Szerintem nézd a filmet baromi jóó!

2017. aug. 8. 23:07
 7/18 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem Isten egy remek válasz erre, ő teremtett mindent, teret, időt, és mindig létezett. Ez, ha jobban belegondolunk, felfoghatatlan az ember számára. Van egy elmélet, miszerint Isten egy programozó, mi pedig egy szimulációban vagyunk. Persze ez bután hangzik :)
2017. aug. 8. 23:30
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem, hogy a kérdés a valóságról fog szólni, de az apró betűs rész ellentmond ennek...

A valóság közmegegyezésen alapul. A világot alkotó atomokat mi rendezzük fogalmakká a tudatunkkal. Például a szobában, ahol vagy, van egy asztal és van körülötte levegő. Az asztalban van például szénatom, a levegőben van nitrogénatom. Az asztal legszélső szénatomot is tartalmazó molekulája és a levegő nitrogénje ahol találkoznak, ott ők nem tudnak egymásról, hiszen csak ostoba, tudat nélküli atomok. A szénatom asztalsága és a nitrogénatom levegősége tehát akkor jön létre, amikor hozzájuk rendeljük a fogalmakat, amiket alkotnak. Ebből adódóan az egész világegyetem mint atomhalmaz számtalan módon értelmezhető, melyből 1 féle értelmezés az, ami az emberekben kialakult. Ez az úgynevezett valóság. Mérhető, definiálható a mi szempontjaink szerint. Ez egyfelől nagyszerű dolog, másfelől egy dobozt rak az ember fejére, amiből nem tud kilátni... Éppen ezért a legalapvetőbb kérdéseket -amik ebben a kérdésben is előkerültek- sosem fogjuk tudni maradéktalanul megválaszolni.

Egyébként mivel te is ugyanazokból az atomokból vagy, mint a világegyetem többi része, ezért sosem fogod tudni magadtól függetlenül megfigyelni a dolgokat, mert te is annak a rendszernek a része vagy. A tűz sem tudja saját magát megégetni...

Na most tudom, hogy ez jó nagy hülyeség volt, de próbáltam olyasmire építeni, ami kétségkívül igaz, mint például az, hogy a világ atomokból áll, és mi is ennek a rendszernek a részei vagyunk. Remélhetőleg legalább ebben az egyben egyetértünk.

2017. aug. 8. 23:35
 9/18 anonim válasza:
26%

Ez még nagyobb hülyeség mint hogy tányér alakú a föld...

Emberek, most komolyan visszafelé fejlődünk?!

2017. aug. 8. 23:43
 10/18 anonim ***** válasza:
23%

Ez a kérdés arra emékeztet, amikor a nővérem elmesélte a filozófia órájukat.

Azzal kezdték, hogy mi van, ha a fa a terem ablaka előtt nem is létezik? Persze nézett mindenki, mint a hülye, hogy "dehát ott van", míg végül filozófiailag úgy megcsűrték-csavarták a dolgot, hogy tényleg el kezdtek kételkedni, hogy ott van-e a fa. :)

2017. aug. 9. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!