Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudtok érdekes, trükkös...

Tudtok érdekes, trükkös megoldású fejtörőket?

Figyelt kérdés

Olyan fejtörő feladatokat keresek, amikhez nem annyira matematikai tudás, mint inkább józan ész szükséges. Azaz amiket akár egy okosabb 12 éves is meg tud oldani, nem kellenek hozzá gimnáziumban, egyetemen tanult tételek, módszerek, és vagy nem, vagy csak minimálisan szükséges számolni a megfejtésükhöz.

Olyanokra gondolok, mint pl. a négy menedzser, akiknek fekete és fehér csákók vannak a fejükön, vagy a két szoba, amik egyikében van 3 villanykörte, a másikban 3 kapcsoló, és ki kell találni egy átmenésből, melyik melyikhez tartozik.

Azokat keresem leginkább, amik igényelnek egy kis furfangot, eredeti gondolkodásmódot is, de van valódi megoldásuk, azaz nem a beugratás, poén-megoldás a végük.

2017. júl. 25. 23:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
2017. júl. 25. 23:56
 2/14 anonim ***** válasza:
56%
Mégy a kétszemélyes sportkocsiddal az úton, mikor észreveszed, hogy a barátnőd ácsorog a buszmegállóban, és várja a buszt az esőben. Megállsz, hogy felvedd, de ekkor egy néni rosszul lesz a buszmegállóban. A nénit azonnal be tudod vinni a kórházba, de a barátnődet sem akarod ott hagyni a zuhogó esőben, hogy ázzon. Mit tennél, hogyan oldanád meg a legjobban a helyzetet?
2017. júl. 26. 02:04
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondja, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába. Kicsit később a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el egyenlően az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet és kettőt pedig megtartott. Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár. Hol van az egy dollár?
2017. júl. 26. 07:59
 4/14 Wadmalac ***** válasza:
65%
Süttürü, bnőmnek van jogsija? :D
2017. júl. 26. 10:07
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Süttürüttü!

Nem maradt ki a történetből valami(valaki)?

2017. júl. 26. 10:29
 6/14 anonim ***** válasza:
3-as A recepciósnál van 25, a férfiaknál 3, a hordárnál 2.
2017. júl. 26. 11:36
 7/14 anonim ***** válasza:
56%
A feladat azért trükkös mert a 3-at megszorozza 9-el ami 27 és ehhez hozzáadja a hordárnál megtartott pénzt, pedig az benne van a 27-ben, amit kifizettek a férfiak. A 27-hez a 3-at kell hozzáadni ami a férfiaknál van. Alapvetően hibás a feladat.
2017. júl. 26. 11:40
 8/14 anonim ***** válasza:
Mi történik akkor, ha azt mondja Pinokkió, hogy most megnő az orrom?
2017. júl. 26. 12:44
 9/14 A kérdező kommentje:

Ezek jók!

Süttürüttü: Nem az a megoldás, hogy az öreg néni a barátnőm? Végülis lehetek én egy öreg, vagány bácsi is, sportkocsival, és akkor még a gerontofília vagy a selyemfiúság vádját is kivédtem a megoldásban. :)

Más módon nem tudom, hogy lehet 3 személyt 2 helyen elhelyezni úgy, hogy ne ázzanak el. Esetleg a nénit bepréselem a csomagtartóba, bár gondolom, nem ez a megoldás.

Ha a barátnőmnek van jogosítványa, és nem féltem tőle a kocsim épségét, akkor elküldöm őt a nénivel a kórházba, én meg lovagiasan ázom, amíg visszajön értem, remélve, hogy addig talán eláll az eső is.

Van ezeknél jobb megoldás?

2017. júl. 26. 12:59
 10/14 Wadmalac ***** válasza:
Szerintem is a bnőnek odaadott kocsi a megoldás, a csomagtartóba taposott barátnő nem tűnik humánus megoldásnak. :D
2017. júl. 26. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!