Tudtok érdekes, trükkös megoldású fejtörőket?
Olyan fejtörő feladatokat keresek, amikhez nem annyira matematikai tudás, mint inkább józan ész szükséges. Azaz amiket akár egy okosabb 12 éves is meg tud oldani, nem kellenek hozzá gimnáziumban, egyetemen tanult tételek, módszerek, és vagy nem, vagy csak minimálisan szükséges számolni a megfejtésükhöz.
Olyanokra gondolok, mint pl. a négy menedzser, akiknek fekete és fehér csákók vannak a fejükön, vagy a két szoba, amik egyikében van 3 villanykörte, a másikban 3 kapcsoló, és ki kell találni egy átmenésből, melyik melyikhez tartozik.
Azokat keresem leginkább, amik igényelnek egy kis furfangot, eredeti gondolkodásmódot is, de van valódi megoldásuk, azaz nem a beugratás, poén-megoldás a végük.
Süttürüttü!
Nem maradt ki a történetből valami(valaki)?
Ezek jók!
Süttürüttü: Nem az a megoldás, hogy az öreg néni a barátnőm? Végülis lehetek én egy öreg, vagány bácsi is, sportkocsival, és akkor még a gerontofília vagy a selyemfiúság vádját is kivédtem a megoldásban. :)
Más módon nem tudom, hogy lehet 3 személyt 2 helyen elhelyezni úgy, hogy ne ázzanak el. Esetleg a nénit bepréselem a csomagtartóba, bár gondolom, nem ez a megoldás.
Ha a barátnőmnek van jogosítványa, és nem féltem tőle a kocsim épségét, akkor elküldöm őt a nénivel a kórházba, én meg lovagiasan ázom, amíg visszajön értem, remélve, hogy addig talán eláll az eső is.
Van ezeknél jobb megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!