Tudjuk, hogy végtelen sok van, de egyet sem ismerünk. Tudtok ilyenre példákat mondani?
Földönkívüli civilizációk
Egy végtelen világűrben végtelen sok lakott bolygó lehet végtelen sok idegen civilizációval, de egyről se tudunk.
1: Az a baj vele, hogy NEM TUDJUK, hogy végtelen-e az univerzum, és azt sem, hogy akár 1 ilyen is létezik.
2: jó, én is erre gondoltam (googolplexnél nagyobbra), csak olyat szeretnék, ami nem részhalmaz. :D
Kérdező :) akkor idézek a Modern Fizika c. könyvből:
"Mérési eredményeink arra engednek következtetni, hogy a világegyetem végtelen."
Tudni 100%-ra nem tudjuk, de közvetett adatok alapján mégiscsak ez az igazság.
dimenzió
Ez a válasz a kérdésedre :D
Definiálhatatlan valós számok. Ez nem valami béna poén, hanem a definiálható valós számok komplementer halmaza. [link]
Zseniális a kérdés amúgy.
Végtelen sok tizedes jeggyel rendelkező tört számok, főleg ahol a tört rész ciklikusan ismétlődik, arról biztosan tudjuk hogy végtelen.
(Lehet 7-es is kb erre gondolt.)
De ide tartoznak olyan állandók is mint a PI.
Talán ez egy igazi válasz lesz a kérdésedre; jelöljünk ki a síkon egy pontot, ekkor azon pontok halmaza a síkban, amelyek pi cm távolságra vannak a kijelölt ponttól.
Azt tudjuk, hogy ezek a pontok egy síkban kört alkotnak, a kör(ív)nek pedig végtelen sok pontja van, viszont nem tudunk olyan pontot mutatni, amelyik pont pi cm távolságban lenne a kijelölt ponttól, mivel a pi hossz nem megszerkeszthető. A pi szám helyett bármilyen másik számot mondhatunk, amelyik nem megszerkezthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!