Mitől van valakinek jó énekhangja?
Lehet, hogy baromság, tudom, hogy ez adottság.
De mégis miért van az, hogy valaki rekedten beszél, vagy kifejezetten irritáló a hangja és énekelni csodásan tud.
A hangszálaktól függ vagy mitől?
Szerintem nem igaz ez a "gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás".
Mert akkor bárkinek lehetne jó hangja...
Gyakorolhatnék én napi öt órát is, akkor se tudnék kiénekelni bizonyos hangokat és akkor is hamiskás maradnék életem végéig...
Meg mondjuk, ha megnézed a kisgyerekeket, ők sem gyakorolnak és van akinek gyönyörű hangja van, más meg olyan hamis, hogy fáj hallgatni.
"A jó énekhangot csak a véglegesnél hallod, sokat javítanak rajta szgéppel"
Yma Sumac fénykorában semilyen javítási lehetőség nem volt.
Összekevered a jó énekhangot az énektudással.
Énektudás: eltalálja pontosan a hangmagasságokat és időben is pontos legyen, a vibrátói szép egyenletesek, tempónak megfelelőek legyenek, a nyújtásai szépen íveltek, pontosak legyenek, megfelőlen tudja kihasználni a tüdőkapacitását.
Ez az, ami abszolút tanulható, gyakorlással fejleszthető, persze van, akinek alapból jól megy, mert tehetséges, de a 0-ból is meg lehet tanulni énekelni.
A jó énekhang viszont teljesen más dolog, eleve ez nagyon relatív.
Nyilván vannak olyan énekesek, akiket te nem kedvelsz, más meg odáig van érte.
Ez teljesen vele született adottság, a hangszálaktól függ leginkább, ezen nem lehet változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!