Mi lett azokkal a találmányokkal, amikről több régi újság is megemlékezik?
Több újság, könyvecske is ír róluk, de semmi nyomukat nem találom. pl:
"1907: Fowler I.B. amerikai gépészmérnök az Amerikából érkezett hírek szerint oly telefon készüléket talált fel, melyen át meg is láthatjuk annak az arcát, akivel beszélünk. . Készülékét a feltaláló photofon-nak nevezte el s már 1878 óta fáradozott kidolgozásán, de csak most 1906-ban ért célt. "
vagy "A berlini Busch-cirkuszban egy Ireland nevű angol feltalált és készített gépembert mutogat, mely tud írni és kerékpározni."
vagy: A Tolnai világlapjának 1903-as száma is beszámolt egy találmányról, amit „Fénykép táviratozásnak” neveztek el, mellyel képet is lehet küldeni, akárcsak a mostani mobiltelefonokkal.Már 1856-ban az olasz fizikus Caselli feltalált egy szerkezetet, amelyet pantelegráfnak nevezett, és amellyel sikerült kék alapon, fehér rajzokat előállítani tetszés szerinti távolságból.
Több ilyen is van, de csak ezt a hármat említem. Ezek hoaxok voltak, kacsa hírek, vagy tényleg volt valamilyük, de végül nem lett sorozatgyártás?
A múlt száadban is voltak kamu, vagy csak jól hangzó "találmányok" mint napjainkban.
Ugyan nem keresgéltem órákat, de pld a képátvitellel kapcsolatban az 1920-as években voltak az első működőképes megoldások. ( szóval had legyek szkeptikus)
Köszi, legalább ezt megtaláltad én még ezt sem.
Hm vajon mi lehetett végül az "embergéppel"?
Elkallódott, ráuntak, tönkrement?
ezek közül valamelyik, vagy több is.
de egyébként csodákat tudtak csinálni:
ez 200 éves:
https://www.youtube.com/watch?v=i5zYK9FxORI
ez 240:
https://www.youtube.com/watch?v=bY_wfKVjuJM
max. 40 karakterből álló tetszőleges szöveget leír lúdtollal, amint rendszeresen tintába merít (és leráz, hogy ne pacázzon) és mindeközben a feje és a szemei követik a toll mozgását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!