A szudokunak és a Rubik kockának vannak szabályai?
Sudoku-nak persze, egy sorban illetve egy 9 kilenc négyzetből álló cellában minden szám csak egyszer szerepelhet.
Rubik kockának nincs, mindenki úgy rakja ki, ahogy tudja.
Azért gondoltam mert a sakkban se lehet olyat csinálni h fogom a lovat és átteszem a sakktábla egyik végéből a másikba.
Ha ennél a 2 játéknál nincsenek ilyen szabályok akkor legalább trükkök vannak, vagy addig tekergessem amíg kinő a szakállam?
Trükkök? Persze, pontosabban algoritmusok vannak rá. Mármint a kockára, nem a Sudokura.
Interneten van sok írás/videó amik a kirakást segítik. Ha érdekel keress egyet.
sudokut első leírta. amúgy, persze, hogy vvannak szabályai, hogyne lennének? szabályok nélkül mi értelme? csak beleírsz random számokat, és kész?
a kockának is van szabálya: ki kell rakni az összes oldalt...ami amúgy meghatározott algoritmusra épül, én pl. soronként tudom kirakni.
"csak beleírsz random számokat, és kész? "
nem. hanem trükkökre h pl középről érdemes kezdeni, vagy milyen sorrendben érdemes egy 9x9est beírni, ilyen trükkökre
Ilyenek nincsenek, ahogy kiadja úgy kell beírni. A nehezebbek már olyanok, hogy ne is lehet mindig beírni egy számot, hanem figyelembe kell venni, hogy adott helyekre melyek mennek, majd ha valamelyik be lenne írva, annak milyen hatása van a többi részére a rejtvénynek.
De szerintem ha érdekel, kezd el kitölteni párat, hamar meg lehet érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!