A műholdak, űrhajók hogyan változtatnak irányt, ha az űrben nincs levegö, nincs oxigén amit a hajtóművek elégethetnének? Hogyan indulnak el és állnak meg?
Nézzük azért konkrétan is:
"annak pozitív és negatív töltésű elemi részecskéit szétválasztva az űrhajó két végében akkumulátorokban tárolják."
Nem igaz, ez így nem működik. Elektromos töltést kondenzátorban lehet tárolni - de messze nem annyit, amennyi egy űrhajó működtetéséhez kellene. Akkumulátor lassú ehhez.
"elektromágnesesség szempontjából az űrhajó milyen töltésű erőtérben van, illetve milyenhez akar közelíteni, vagy éppen attól eltávolodni, aszerint kapcsolják be a vonzást, vagy a taszítást biztosító akkumlátorokat."
Ilyen meghajtás nem létezik. Ez lenne a tiszta elektromos hajtás, de ilyen nincs. Soha nem lehet csak egyfajta töltést kibocsátani, mert az 2 mp. alatt olyan erős vonzást hozna létre (mint egy megdörzsölt fésű), hogy minden töltés visszamenne az űrhajóra, és nem hajtana semmit.
Ionhajtómű létezik, de az egy kicsit másképp működik. Lehet, hogy ezzel kevered.
Ezen kívül ezek az erőterek annyira rettenetesen gyöngék, hogy emiatt sem működne semmi hasonló.
Most próbálnak egy HASONLÓ elven működő hajtóművet készíteni - de sok köze nincs ahhoz, amit te leírtál!
"az úgynevezett fekete lyukak kivételével a világűrben mindenütt vannak energiamezők."
A fekete lyuk környékén vannak a létező legdurvább energiamezők! Na, OTT aztán lehetne hajtani!
Máshol meg nem nagyon vannak, csak egy-egy csillag közelében (Vénusz távolsága vagy közelebb). De ez nem energiamező, hanem napszél.
#8:
Innen vetted át?
Vagy ő vette tőled?
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudom..
Ott már írtam rá egy kisregényt.
#11:
A másikban amit írtam, részben fedi, részben kiegészíti a válaszodat. :)
Mekkora trollsereg pontozgat itt?
:D
miért is lettem lepontozva ? olyan h semmi nem létezik vmi mindig van ez csak teoretikus fogalom ebben az értelemben.
Persze az előfordul h valamiből nincs semmi .
"olyan h semmi nem létezik"
Nem pontoztalak, viszont lehet, hogy ebben tévedsz. A világunkon kívül elképzelhető, hogy a semmi van.
"úgy értem h vmi mindig létezik, csupán a semmi léte képtelenség"
Ezt próbáld meg végre megérteni, hogy ez NEM BIZTOS!
A világunkon kívül LEHETSÉGES, hogy TÉNYLEG nincsen semmi!
Beleértve ebbe azt, hogy nem lehet mozogni, valamint nem terjed a fény és semmi más sugárzás sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!