Mondanátok nekem érveket ellenérveket mondani ezzel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
az 1945 utáni világtörténelem alakulását Németország sorsának rendezetlensége befolyásolta a legnagyobb mértékben!2010. máj. 5. 20:48
1/1 anonim válasza:
Ezt a marhaságot kitalálta ki? Én már éltem azokban az időkben. A háború befejeztével Németországot ketté osztották. A nyugati rész amerikai, a keleti szovjet befolyás alá került. Nem akarta egyik sem,hogy Európa közepén újra egy erős Németország legyen.
A hidegháború időszakában voltak konfliktusok Németországgal kapcsolatban is, kémkedéssel vádolták egymást stb.,de ez nem volt meghatározó a világtörténelem alakulására. Sokkal inkább a koreai vagy a vietnámi háború,vagy később a Falkland-szigetei háború
Lgefeljebb a Nürnbergi-per,és annak következményei ( holokauszt,kártéritések fizetése,Izrael állam megalakítása,) lehetett hatással a gazdasági életre,de nem a világtörténelem alakulására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!