Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek mikor szívhatunk...

Szerintetek mikor szívhatunk végre tiszta levegőt Mo-on?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt hogy a gépjárművek döntő többsége (>90%) tisztán elektromos lesz és minden lakóhépület fűtése elektromos, gáz vagy geotermikus. Én kb 2050-re saccolom.
2016. dec. 11. 08:13
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
Eloszor is optimista vagy, masodszor pedig menjel ki a termeszetbe, ott tiszta a levego.
2016. dec. 11. 08:37
 2/5 EagleHUN ***** válasza:
100%

Így van. Mo.-on kristálytiszta a levegő.

2 hónapig voltam 2014-ben Pekingben...nézz utána milyen ott a levegő...barnásan derengett a nap, miközben valójában felhőtlen idő volt...maszkban éltünk...

20 millió ember + külvárosok lakossága él ezzel együtt így.

Bónusz a csapvíz forralás nélkül nem iható kint...

Szóval egyrészt mi itt kishazánkban a világ többi részéhez képest "elit" helyzetben vagyunk, mert Ipar hiányában kristálytiszta a levegőnk, és 2 milliárd ember számára elegendő kristálytiszta ivóvizen ülünk.

Nagyon gazdag ország vagyunk....

Másrészt meg kell becsülnünk ezeket a dolgokat és mindent megtenni hogy ilyen is maradjon, vagy akár sokkal jobb legyen a helyzet.

A kérdés részleteire visszatérve:

Mo.-on telente a lakosság szénnel, vizes fával és szeméttel való tüzelése okozza a legnagyobb gondot.

Az meg hogy ilyesmi kerül a kazánokba kályhákba a csóróságunk okozza. Amint változik ez a helyzet, ez a probléma is elkezd megszünni.

Ja igen de ehhez le kellene szigetelnünk az egész országot, minden lakást és közintézményt. (Kevesebb fűtés = kevesebb szmog anyag)

Minimum melegvízelőállításba napkollektort tenni minden háztetőre.

Ez meg a kormány felelőssége, hogy meghozza a szükséges "kényszerítő" illetve "jutalmazó" döntéseket hogy ebben előrelépés legyen.

Azért nyáron / tavasszal menj ki a természetbe itthon, mert tényleg kristálytiszta a levegő!

2016. dec. 11. 09:46
 3/5 anonim ***** válasza:
De vajon annyi villamosenergiát hogyan, miből állítanának elő Magyarországon?
2016. dec. 11. 09:53
 4/5 A kérdező kommentje:

2-essel nem értek egyet:

[link]

Sajnos nem egy Bakonyi erdő közepén lakom hanem egy város kertvárosi részén és ott elég sokan tüzelnek minden hulladékkal. Éltem német nagyvárosban és ott tisztábbnak éreztem a levegőt mint itt vidéken. Sztem van hova fejlődnünk.

2016. dec. 11. 10:58
 5/5 A kérdező kommentje:
3-as : Paks II+ megújuló energiák. 30,40-év alatt csak kiépül majd villamos teljesítményünk ami elegendő lesz.
2016. dec. 11. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!