Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A vizuális gondolkozók milyen...

A vizuális gondolkozók milyen tantárgyakban jók?

Figyelt kérdés

Gondolom olyanokon, ahol alkotni kell dolgokat, így a kémia, fizika, matek ki is esnek, és inkább a rajz kerül előtérbe, nem?

Én vizuális gondolkodó vagyok, és érdekel az infó, a kémia, de azoknál a részeknél, ahol nem bírom elképzelni a dolgokat, és szimpla számokban és matematikai összefüggésekben kellene gondolkodni, ott nekem megáll a tudomány. Ez jelenthetné azt, hogy a vizuálisak nem jók a matekban, ha nem az ő verziójukban magyarázzák azt nekik?

Valamint a nyelvek is érdekelnek, és azokkal nincs is annyi problémám. Leginkább a nyelvtan része érdekel, a nyelvtani fogalmak olyanok nekem, mintha absztrakt legódarabkák lennének a fejemben, amelyekkel építkezhetek. Ez más vizuálisnál is így van? Vagy nagyon el vagyok tévedve magammal kapcsolatban? xd

2016. nov. 21. 16:13
 1/5 piriiiii ***** válasza:
Én annak mondanám magamat, és sok minden érdekel. Mondjuk ilyen tárgyaim már nincsenek jelenleg, de a kémia, fizika mindig érdekelt. A matek viszont mindig kiesett. A magyar érdekelt még, a csillagászat, filozófia, meg a művészetek, ezt tanulom jelenleg. Általában én is elképzelem a dolgokat... a számokat is egy bizonyos rendszerben.
2016. nov. 21. 16:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálam nem esik ki a matek, mellé még a fizika érdekel. Nekem is sokat segít, legtöbbször a fizikai rendszereket könnyen átlátom így és hamar feltudok írni összefüggéseket. Matematikánál a térbeli rendszereknél is sokat segít, de inkább abban, hogy egy egyenletet áttudok rendezni úgy, hogy a közbeeső lépéseket kihagyom. Vagy fizikában egyenletrendszereket.

De szerintem ez a legtöbb embernél így van aki ebben a témakőrben érdekelt.

Matematikában viszont van, amit nem is érdemes elképzelni, mert absztrakt fogalom.

2016. nov. 21. 18:16
 3/5 anonim ***** válasza:

"ahol alkotni kell dolgokat, így a kémia, fizika, matek ki is esnek"

Kár, hogy az egész fizika és matematika arról szól, hogy a semmiből alkotsz valamit, ami majdnem mindent megmagyaráz..

2016. nov. 21. 21:17
 4/5 Wadmalac ***** válasza:

"Gondolom olyanokon, ahol alkotni kell dolgokat, így a kémia, fizika, matek ki is esnek, és inkább a rajz kerül előtérbe, nem?"

Egyáltalán nincs így. A fizika rengeteg területe vizualizálható, a mechanika például nagyon is, vizuális képzelőerő nélkül szerintem a relativitást is nehéz felfogni, még az elektronika is modellezhető vizuálisan fejben stb.

A matematika geometriai része egyértelműen vizuális, a függvénytan is nagyon épül a vizuális megjelenítésre, plusz a nagy matematikusokról is mondják, hogy nem egyenleteket látnak a fejükben ,hanem ezeknek valami vizuális absztrakcióját.

Kémia? Molekulák térmodelljei?

Eletronhéjak?

Informatika: sosem érted meg teljesen a mátrixokat, ha nem tudod vizualizálni. A programozásnál a programnak van egy futásösvénye, moduljai, az ismétlődő részek hurkai, ha ezeket nem látod át fejben egy belső abszrakt vizualizálással, nem tudod követni.

A vizuális gondolkodás nem azonos a fotografikus memóriával, csupán összefügghet.

2016. nov. 22. 11:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Matematikából a geometria, bár a számokat is lehet vizualizálni, lásd a számegyenest.

Kémiából elképzelheted a molekulákat. Ehhez segítség a függvénytáblázat is, ahol kötésszögek vannak megadva.

Fizikából el tudod képzelni a folyamatot, de a képletek kevésbé mennek. Ez irodalomból és történelemből jobb, mert azokban nincsenek képletek.

A beszélt nyelvek nem annyira láthatók. Ezen segíthet az írás. Szóban nem vagy annyira jó, vagy az is jobban megy?

A képleteket úgy kell felfogni, hogy azok egy speciális képletleíró nyelven vannak, ahol mindig a konkrét feladat adja meg, hogy most például mennyi az a vagy az x. Itt vannak konstansok, változók, műveletek, ezekre is rá tudnád húzni azt, amit a nyelvekre.

Érdemes lenne megpróbálnod jelnyelvet tanulni, erre nem gondoltál?

2016. nov. 22. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!