Mennyi idő alatt lesz az ember csont sovány, feltéve hogy nem eszik csak vizet iszik, és nem nagyon mozog?
Az első is jogos dolgot írt, de ugye feltételezzük, hogy nem hal bele valami betegségbe, mielőtt lefogy és éhenhal.
Nos, ez nyilván függ a kiindulási állapottól, a felhasznált energia mennyiségétől...
Van, aki max. pár hét alatt éhenhalna, van, aki jóval tovább is kihúzná. Állítólag egy kövér ember (igaz, orvosi felügyelettel s vitaminozva) egy évig nem evett s nem lett csontsovány (az izmait nyilván végig bontotta, de volt neki az is "felesleges").
Én adnék magamnak vagy 2 hónapot (nagy hozzáértés nélkül, hasraütve), csak ideges lennék, hogy az eleve nem sok izmomat bontom s ha szedek is valamit, az nem elég jó... Meg egyéb problémáim is lennének. De nem halnék bele 1 hónapos böjtbe. Van elég hájam s ha nincs is sok izmom, azért nem vagyok izomsorvadt, a fehérjeigényemet egy ideig fedezni tudnám s mivel zsíradaptált vagyok, nagyon hamar átállnék ketózisra s az agyamnak sem kellene sok glükóz. Ez fontos, mert ahhoz is izmot kell bontani... S az izmom egy része már esszenciális, a többletet tudom csak felélni...
Az izom és zsír mennyisége és fontossága miatt egy izomsorvadt, nagyon hájas ember bizonyára nem éri meg, hogy csontsovány legyen, hamarabb belehal. Bár érdekelne egy hozzáértő utánaszámolás... Arról sincs adatom, hogy a kötelező fehérjebontáson (mivel kellenek aminosavak és az agynak glükóz. eleinte több, a testi sejteknek is) túl kinél milyen izombontás várható pusztán a durva koplalás miatt. De kevés izomnál ez kevésbé van meg, a test elég jó, nem bontja el a csöpp izmot energiának, ha van zsír is, túlélésre játszik. Izmos ember várhatóan gyorsabban veszti az izomzatot, hisz a költséges izmok miatt gyorsabban fogy el az energia, azokból érdemes leépíteni... Úgyhogy kicsit kiegyensúlyozódnak a dolgok, extrém esetben viszont baj van (a már említett izomsorvadt, fekvő, hájas embernél. aki eleve kevésbé egészséges és könnyebben lesz baja a koplalástól).
Egy izmos, kicsit hájas ember lennék, ha választhatnék ilyen szituban... Annak jók az esélyei, ha egyszer végetér a koplalás...
Ahogy előzőek is jól írják. Néhány hónap, ha nem hal meg más miatt előbb.
(Az 1 éves példát kissé hihetetlennek tartom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!