Kémikusok, ti mit gondoltok erről a medálról? Miből lehet?
Figyelt kérdés
Ha megfeketedik egy medálom(amit ajándékba kaptam és nem tudom,milyen anyagú), fogkrémmel bekenem, és úgy csillog,mint még előtte nem, akkor az ezüst?Vagy más fémnél is előfordulhat ez? Illetve lehet kevert, tehát egy része ezüst, a többi más? Vagy ilyen nincs?2010. ápr. 29. 14:58
2/6 anonim válasza:
Amugy kólával is jól tudod tisztítani
3/6 A kérdező kommentje:
köszi a választ! utánaolvastam gyorsan a krómnak. Amúgy mikor elszineződött, zöld volt, elég durva, mert az ezüsteimnél eddig feketét láttam csak.
2010. ápr. 29. 15:53
4/6 X. Maté válasza:
miért biztos, hogy króm? Az ezüstöt sokan fogkrémmel tisztítják. És vannak olyan emberek, bár ezt nem tudom, hogy miért, de a bőrüktől (gondolom izzadságuktól) befeketedik az ezüst.
5/6 anonim válasza:
ezüst az, az feketedik be, króm hogy feketedne már be? Akkor mindenhol, kocsiknál stb is befeketedne? nem.
6/6 anonim válasza:
Az ezüst felületén a környezetben előforduló kén-hidrogén(H2S) miatt fekete ezüst-szulfid(Ag2S)réteg keletkezik.
Tehát a medál biztos ,hogy ezüst:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!