Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan legyek feltalálo? Vagy...

Hogyan legyek feltalálo? Vagy mondtok pár ötleteket, amiket feltalálhatok?

Figyelt kérdés

2016. nov. 14. 20:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Leírhatnád, mi volt az.
2016. nov. 15. 08:47
 12/22 Wadmalac ***** válasza:
62%

Tizenhárom évesen elégedetlen voltam a montim fékerejével és lerajzoltam egy olyan fékpillangót, amin nincs bowdenháromszög, hosszabb a szára és direktben, vízszintesen köti össze őkat a bowden.

Öt évre rá adta ki a Pirate svájci bringaalkatrészes cég az első v-féket. Aminek a szabadalmát a Shimano rögtön meg is vette.

Fuck.

2016. nov. 15. 09:32
 13/22 Tislerics Máté ***** válasza:

Wadmalac storyját nem űbereli, de még álltalons iskolában jött az ötlet, hogy miért nincs olyan funkció a tavirányítón Ami megállítja és visszatekerhetővé teszi a TV adást. Legalább 10 év kellett ahhoz, hogy ez már valóság legyen, pedig már akkor is lehetett volna ilyet csinálni.

A másik hasonló eset egy kocsmai beszélgetés során jött egy haverral. Miért nincs állitható homorúságu szemüveg lencse. Csak két rugalmas átlátszó műanyag lap kéne amik közé meghatározható memnyiségű átlátszó gélt vagy folyadékot kellene adagolni, vagy elszívni. A dioptriát manuálisan is lehetne állítani külön-külön mind két lencsén. Az egyik egyetemi órán mutatta be a megvalósult változatát a tanár. Design történet órán asszem. Kicsit bosszantó érzés tud lenni valóban... :-D

2016. nov. 15. 10:19
 14/22 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Miért nincs állitható homorúságu szemüveg lencse. Csak két rugalmas átlátszó műanyag lap kéne amik közé meghatározható memnyiségű átlátszó gélt vagy folyadékot kellene adagolni, vagy elszívni. A dioptriát manuálisan is lehetne állítani külön-külön mind két lencsén. Az egyik egyetemi órán mutatta be a megvalósult változatát a tanár. Design történet órán asszem. Kicsit bosszantó érzés tud lenni valóban... :-D"

Na ezen kb. egy hete morfondíroztam el éppen.

De akkor ezek szerint nagyon lekéstem.

:D

2016. nov. 15. 10:46
 15/22 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

[link]

Úgy emlékszem van már egy szebb és jobb változat is, de nem találom. Jobb marketing kellett volna és szerintem elég szép karriert befutott volna vele a feltaláló. persze nem tudom hogy meggazdagodott-e végülis. :-D

2016. nov. 15. 11:14
 16/22 anonim ***** válasza:

Először találd fel az ötletelő gépet, ami a tippeket szállítja, hogy miket is kellene feltalálni. Ehhez lehetne az internetet használni.

Hoppá, hát ez félig-meddig meg is van, hiszen éppen ezt csinálod!

Aztán találd fel az ötlet-megvalósító gépet. Ez már keményebb dió, lehet, hogy sokáig fog tartani.

Ha így lenne, akkor mindenképpen vedd fel az időgépet is a projektbe! :D

2016. nov. 15. 12:02
 17/22 Wadmalac ***** válasza:
100%

Volt még egy ötletem, azt konkrétan terveztem is megvalósítani, de akkor frissiben nem találtam megfelelő anyagi támogatót a beindításra.

Olyan '95 körül megfordult a fejemben, hogy kéne csinálni egy olyan taxi-szolgálatot, ami saját kocsijukkal hazahordja az olyan sofőröket, akik kocsival mentek valahova bulizni, de végül beittak. Kellett volna összesen egy, a sofőröket címre hordó majd összeszedő mikrobusz meg pár sofőr.

Azóta persze ezt is megcsinálták.

2016. nov. 15. 13:14
 18/22 Wadmalac ***** válasza:
100%
Sajnos az utóbbi időkben bármi ötletem volt, hogy ilyen jó lenne, ha lenne, mindről kiderült, hogy Kínában már tömeggyártásban van. :D
2016. nov. 16. 07:32
 19/22 Tislerics Máté ***** válasza:

A kérdező már kapizsgálja szerintem, hogy mit Is jelent feltalálónak lenni. És mi kell ahhoz hogy valakiből az is válljon. A legtöbb heuréka pillanatot egy: A fenébe ezt is már megcsinálták! érzés valtja fel.

Azért nem szabad feladni szerintem! Ha más nem, annyi talán vígaztalhat, hogy amit kitalálunk legalább másoknak sikert okoz, és ezzel visszacsatolást nyer a próbálkozásaink feltételezhető eredményessége a jövőben. Ha elég sok ötletet halmozunk fel, előbb utóbb csak bejön valamelyik. Nagy számok törvénye... :-D

Na jó ha már nagy számok: a Földön átlagban minden hetedik ember kínai, és ez csak egy ország, nem egy kontinens... :-D

Szóval kérdező! Csak óvatosan az ötleteid megosztásával. Érdemes iparjogvédelmi tanácsadást is meghalgatni kompetens személyektől, mert egy kósza FB poszt az ötletedre utalva és két hétre rá, már dobálja ki a futószallag kínában a műanyag változatát a találmányodnak! :-D

A jó ötletet el kell titkolni és bizakodni, hogy még nem csinálta meg senki. Viszont nincs receptje, vagy eszébe jut az embernek valami, vagy nem... :-)

2016. nov. 16. 10:13
 20/22 Tislerics Máté ***** válasza:

,,Na jó ha már nagy számok: a Földön átlagban minden hetedik ember kínai, és ez csak egy ország, nem egy kontinens... :-D "

Bocsi. Ennek semmi közé az irományomhoz. Semmi bajom a Kínaikkal. Félreértés ne essék! Bárki lemyulhatja az ötleteinket... Viszont érdemes gyorsan megcsinálni azt, amit még senki. Csak hát ugye az elég költséges is egyben. Nem könnyű ez... De a világ most ilyen. Ehhez kell alkalmazkodni.

2016. nov. 16. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!