Az baj ha a transzformátor tekercsét több össze forasztott vezetékből készítem? Hogyan befolyásolja ez a kész traszformátor tulajdonságait?
Hosszában.
Kösszönöm.
A forrasztások nem tudnak majd összezárlatolni?
Mert ugyebár a trafótekercseket végig szigelelt szálakból illik feltekerni. Ha sima lakkozott drótod van, amit néhol forrasztasz, a forrasztási "göböcök" bele tudnak lyukadni a szomszédos lakkozott szálakba és máris tekercszárlatod van, esik a teljesítmény, az ellenállás, a trafó áttétele is.
Ugyebár műanyaghéjas vezeték meg nem szokásos trafóvezeték.
Mondjuk én a hosszában forrasztod kérdést úgy értettem, hogy például két profilt egymás mellé téve.
Tekercselőhuzalnál zsigerből nem javasolnám az időnként összeforrasztást, mert az akkora bunkókat fog jelenteni, hogy képtelenség a sorszigetelést normálisan megcsinálni, és/vagy igen nagy plusz helyigényt jelent, helypazarlás meg egy transzformátornál a legritkább esetben ajánlatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!