Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem csak nekünk volt szerencsé...

Nem csak nekünk volt szerencsénk a Földel!?

Figyelt kérdés
Te nem vagy kíváncsi hogy hogy nézhetnek ki a távoli és ismeretlen bolygókon élő élőlények? :)
2010. ápr. 25. 21:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
De, kiváncsi vagyok én is :)
2010. ápr. 25. 21:15
 2/11 A kérdező kommentje:
Engem nagyon érdekelnek az ilyen dolgok.És tán az UFO-k nem is olyan nagy átverések.:)
2010. ápr. 25. 21:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
kérlek szépen, ne nevezzük a földön kívülieket ufóknak ,mert teljesen mást jelent
2010. ápr. 25. 21:21
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is gyakran gondolkodok ilyeneken. Valahogy vonz a világűr és az új megismerése. De erre valószínűleg nem lesz módom. .)
2010. ápr. 25. 21:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az evolúció egy nagyon véletlenszerű és minta nélkül haladó folyamat, akár egy teljesen földszerű bolygón is kialakulhattak teljesen más élőlények. Hát még egy másfajtán! El sem tudjuk képzelni mi lehet más bolygókon, de biztos nagyon különleges lények.
2010. ápr. 25. 22:40
 6/11 anonim ***** válasza:

Különleges?

Mi a különleges? :)

És ha máshol egy sokmilliárdos populáció él, nekik mi vagyunk a különlegesek :P

2010. ápr. 25. 22:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen azért különleges, mert földi lények számára szokatlan.
2010. ápr. 25. 23:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha érdekel a téma, van 2 dokumentumfilm amit érdemes megnézned:

Discovery chanel: Alien planet

National Geographic: Extraterrestrial - Bloue Monn, Aurelia

2010. ápr. 25. 23:34
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem, hogy hasonló környezeti körülmények esetén nem lennének ALAPVETŐEN különbözőek, mivel az evolúció hasonló problémákra általában hasonló válaszokat is ad. Tehát pl. más bolygók tengereiben kétségkívül ugyanúgy vannak halak, hínárok, stb., a levegőben madarak vagy más szárnyas lények... tehát a környezeti lehetőségek nagyjából behatárolják a dolgokat.

Hasonlóképp elég valószínű az is, hogy civilizációt csak olyan értelmes faj tud építeni, amelyiknek az egyedeinek anatómiailag is van lehetősége a környezete jelentős manipulálására (értsd: erős kar vagy hasonló funkciót ellátó végtag, precíz ujjakkal), mert anélkül megint csak behatároltak a lehetőségei.

Szóval nem lennék meglepve, ha annyiból nem cáfolna rá a valóság a sci-fi filmek alkotóira, hogy az értelmes idegenek valóban emberszerűek szintén. Lehet, hogy mondjuk hüllők, vagy más egyéb részletekben eltérőek, de nagy valószínűséggel humanoidok.

Mert tényleg nagyon egzotikus környezeti viszonyok kellenének ahhoz, hogy egy teljesen más létformának is lehetősége legyen civilizálódni és fejlődni... szerintem. De aztán persze lehet, hogy tévedek. :)

2010. ápr. 25. 23:39
 10/11 anonim ***** válasza:
nézd meg az Avatart :)
2010. ápr. 25. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!