Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha sikerülne egy radioaktív...

Ha sikerülne egy radioaktív pókkal megcsípetni magam, annak milyen hatásai lennének rám?

Figyelt kérdés
Lenne esetleg valami extra képességem, vagy módosulna a dns-em? Csak értelmes válaszokat kérnék ha lehet. Köszi.

2016. okt. 5. 19:04
1 2 3
 21/27 Wadmalac ***** válasza:

" van a Tetris játék egymillió lemezen. Mindegyiken módosítok 1 random bitet, majd végigtesztelem őket. Amelyik fagy, kidobom, a többit megtartom. Majd újra módosítom őket, megint végigtesztelem. Aztán megint... Szóval ha ezt elég sok millió évig csinálom, végül lesz egy floppym Tetris 3D-vel?"

Nos, ha mindig célzatosan azokat a változásokat tartod meg, ami a 3D-s Tetris felé vezet, akkor elvileg igen.

Csakhogy az evolúciónak nincs kitűzött célja, ami felé mutat.

Szóval ha az evolúció szerint, csak az alapján szelektálsz, hogy a változás a jobb működés felé mutasson, illetve minden változást meghagysz, ami nem rontja a működést, nem biztos, hogy 3D Tetrist fogsz kapni, csupán valamit, ami nagyon más, mint az eredeti Tetrised, fene tudja, mi lesz, de működni fog.

Lehet, hogy CounterStrike lesz belőle. :)

2016. okt. 10. 07:50
 22/27 anonim ***** válasza:

Ezt azért mindenki kérdezze meg a környezetében egy programozótól. Anélkül, hogy elárulnátok, hogy a kérdés valójában az evolúcióra irányul.

El fogtok ámulni. Soha, semmilyen más programmá nem lehet így átalakítani egy programot. Egy új szubrutint pl. lehetetlen úgy előállítani, hogy random biteket ütök be, aztán mindig megtartom azt, amelyik nem fagy. Mindegyik fagyni fog. Megy a kukába az összes olyan mutáció, ami valami újat próbál létrehozni.

2016. okt. 10. 13:48
 23/27 anonim ***** válasza:

"Mindegyik fagyni fog."

Na ez az, ami NEM IGAZ.

Én is csináltam már ilyet, és közel sem mind fagyott le.

Sőt: egyszer sikerült pont úgy beletalálnom, hogy a 12. szintű karakterem 50. (maximális) szintű lett.

Na, ez volt a JÓ mutáció. Egyszer sikerült csak így, és teljesen véletlen volt, nem ezt akartam elérni.

De természetesen ezt tartottam meg, a többit töröltem le!

Tipikus evolúció.

2016. okt. 10. 14:07
 24/27 anonim ***** válasza:
Talintulli, minden egyes mutáció valami újat hoz létre, mivel pedig te magad is élsz és virulsz, és nyilván nem 100%os klónja vagy a szüleidnek, konkrétan te magad is cáfolata vagy az állításodnak.
2016. okt. 10. 14:38
 25/27 Wadmalac ***** válasza:

Talintulli, remélem el tudod képzelni, hogy egy genetikai infó menyivel összetettebb egy átlagos számítógép-programnál.

Meg remélem azt is tudod, hogy a sejtek mennyire bonyolult génjavító mechanizmussal is rendelkeznek, melyek a kisebb hibákat simán korrektúrázzák, nem feltétlenül az eredeti infóra, de valami működőképesre.

És remélem azt is tudod, hogy, mint ez a most általad felvetett analógia, minden analógia sántít és egy analógiával felvetett dologra NEM CÁFOLAT, ha az ANALÓGIÁBA bele tudsz kötni.

Ha az evolúciós szelekcióra példának egy rázószitát veszünk, amin csak a lukakhoz passzoló darabok esnek át, akkor nem cáfolat az evolúcióra, hogy a rázószita működés közben zörög, a természetes szelekció meg nem.

2016. okt. 10. 14:58
 26/27 Wadmalac ***** válasza:

...Ja és innentől az evolúciós szelekcióra nem mérvadó vélemény egy rázószita-kezelő munkás véleménye (célzásként a "kérdezz meg egy számítástecnikust" "érvre").

És el kéne felejteni a /szerintem ez irreális/ jellegű "cáfolatokat". Hálistennek nem a személyes véleményed irányítja a tudományt.

2016. okt. 10. 15:03
 27/27 Wadmalac ***** válasza:

#23:

Mocskosul jó példa és ellenérv. Nagy pacsi.

2016. okt. 10. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!