Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az jó ha ilyen aurát látok?...

Az jó ha ilyen aurát látok? (többi lent)

Figyelt kérdés

legyenek szívesek, akik nem hisznek az auralátásban, és akik csak poénból minden hülyeséget írnak, azok ne válaszoljanak...

szóval:

találtam egy oldalt, az auralátásról, ahol meg lehet tanulni ezt a képességet. azt mondta, hogy egy fehér fal elé rakjak egy piros, vagy kék papírlapot, és ha megnyugodtam, és fókuszálok, akkor meglátom az aurát. én piros lappal kezdtem, és azt írta az oldal, hogy a piros színek zöld az aurája. én azonban narancssárgát láttam, és nem valami erőset, alig volt 0,5-1 cm vastag... azt is írta, hogy a fényforrásnak hátulról, vagy fölülről kell hogy érkezzen, de azt nem írta, hogy a tárgyra kell hogy érkezzem, vagy a fejemre... nem volt valami széles az a fal, ahol próbáltam, de legalább fehér volt. nagyjából ráfókuszáltam a lapra, és ha pislantottam, nem tűnt el az aura, pedig elvileg el kellett volna tűnnie. lehet hogy rosszul csinálnom. ha te látod az aurát, akkor légyszíves adj egy TUTI tippet, hogy én is megtanulhassam. valamint: a halványsárga fal előtt jó nézni ezt a papírt?

2010. ápr. 24. 15:11
1 2
 1/12 anonim válasza:
Próbáld meg fehér fal előtt. A piros könnyen látszhatott narancssárgának fénynél és sárga háttérrel.
2010. ápr. 24. 15:21
 2/12 anonim ***** válasza:
melyik oldalon találtad? ez tetszik
2010. ápr. 24. 15:24
 3/12 A kérdező kommentje:

[link]

ti látjátok?

az jo ha ilyen vékony? A4 es lapon

2010. ápr. 24. 15:31
 4/12 A kérdező kommentje:
közben megláttam:) most nagyon boldog vagyok.. második próbálkozásra megláttam, jó vastagon, kb 10 cm szélesen, és pont olyan színű, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva
2010. ápr. 24. 15:40
 5/12 A kérdező kommentje:
attól félek, hogy ez csak valami optikai csalódás, és nem elsajátított képesség:'(
2010. ápr. 24. 15:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez egy teljesen normális optikai csalódás semmi trükk nincs benne. Kromatikus adaptációnak hívják, a lényege az, hogy a szemed mindig igazodik a látott környezethez, és folyamatosan igazítja a látásodat, hogy az ideális képet kapd.

Azt biztos tapasztaltad, hogy ha erős napfényből hirtelen sötétbe mész, akkor először szinte nem látsz semmit. De pár perc elteltével hozzászokik a szemed, és akkor remekül látsz már félhomályban is.

Hasonlóan van színekkel is (igaz, a mechanizmusa más), ha sokáig nézel egy erős színt, akkor adaptálódik hozzá a látásod, és azután ha hirtelen máshová nézel, akkor a látómeződben rövid ideig megmarad az erős színhez való adaptáció nyoma. Ez a kromatikus adaptáció amiben semmi mágikus nincsen. Számtalan népszerű optikai illúziós kép folgalkozik a hatással pl ez is: [link]

A feladat a fenti linken az, hogy mereven nézd a sárga-kék kép közepén a fekete pontot 30 másodpercig. Ezután nézd meg gyorsan a lenti fotót ami a repülőt ábrázolja. A repülőt teljesen normálisnak fogod látni, pedig ha vársz egy fél percet és pihenteted a szemed, akkor láthatod, hogy egy kétféleképpen színezett fotót néztél egyszínűnek.

Amikor egy vörös lapot nézel mereven, akkor a szemed szintén hozzászokik. Viszont mivel szemgolyód folyamatosan mozog (ha akarod sem tudod tökéletesen megállítani) ezért egy idő után az adaptáció egy csíkban a lap körül is látható lesz számodra a falon. Mivel pedig a vörös szín komplementere a zöld, ezért egy zöld keretet fogsz a piros lap körül látni.

Aki szerint ez mágia, az varázsoljon kedvére de ne lepődjön meg ha mások kinevetik.

Továbbá meg kell jegyezzem, hogy ennek semmi keresnivalója a tudományok témakörben, nagyjából annyi értelme van itt megkérdezned, mint mondjuk a politika vagy az utazás témakörben.

2010. ápr. 24. 18:12
 7/12 A kérdező kommentje:
ezzel azt akarod mondani, hogy az optika nem tudomány?
2010. ápr. 24. 18:30
 8/12 anonim ***** válasza:

A kérdésednek semmi köze a tudományhoz.

A válasz természetesen jó helyen van.

Amúgy gondolom azt akartad mondani: "Köszönöm, hogy nem engedted, hogy csőbe húzzanak, és elmagyaráztad a jelenség magyarázatát!"

Jól gondolom?

2010. ápr. 24. 22:22
 9/12 anonim válasza:
Érdekes, én úgy tudtam az auralátást nem lehet tanulni.
2010. ápr. 25. 11:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Beleolvastam a az auralátás titkaiba, hát ez nem auralátás, hanem az előttem szóló által leírt jelenség.:) különben a paint programban rajzolt kék körnek és piros körnek egyaránt van aurája:D Az aura színek nagyjából stimmeltek is, a kéké sárgás, a pirosé olyan kékes zöldes volt:D Kb 1 perc alatt megtanultam aurát lááátni. jupppiii
2010. ápr. 25. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!