Az emp generátor elektromágneses hullámokat hoz létre?
nem, egy darab lökéshullámot feltöltve eletromágnesességgel. kisülés jellegű hatása van, ami az elektronikát tönkreteszi úgy, a közel lévő alkatrészek illetve panelon futó vezetékek között az elektromosság ööszehúz, pici szikrával.
ilyen van villáncsapás közelében, ezért szükségtelen, hogy a házadba csapjon a villám, mellette is bedöglenek a gépek még ha a csapódás helyén földelt is volt a rendszer.
1-nek igaza van, mégis jó válasz az "igen" is.
Csak egy nagyon nagy amplitúdóról, nagyon nagy csillapítással pár periódus alatt lefutó elektromágneses hullámról van szó.
Ha jól értettem az
1. szerint
Erős elektromágneses mező ami rövid impulzusként jönn létre.
4. szerint
Eközben elektromágneses hullámok is létre jönnek.
Köszönöm a választ.
4. válasz a helyes szerintem.
"Mind kettő esetében vannak elektromágneses hullámok."
Hát, elektromos és mágneses térerő-változások vannak. De én sem merném elektromágneses hullámnak nevezni azt a térerő-változást, aminek sem periódusideje, sem hullámhossza, frekvenciája nem adható meg.
"Nukleáris robbanásnál az atommag átalakulások közben legalább létrejönn elektromágneseshullám."
Igen, látható fény, röntgen stb., de ez nem az EMP hatás oka.
Az EMP hatásának meg linkeltem a görbéjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!