Szerintetek van alapja a csillagkapu, vagy valamiféle dimenzióátjáró létezésének?
Az, hogy meg lehet görbíteni a teret, tény. Magától is görbül, pl. gravitációs hatásra.
Jelenleg a tárgyban a tudásunk elég korlátozott, és inkább elméleti. Ennek oka, hogy az emberiség még távol van azoktól az energiaszintektől, amikkel egy ilyen kísérlet a gyakorlatban kivitelezhető lenne. Főleg ekkora, nem mikroszkopikus méretben.
A jövőbe meg nem látunk, tehát ma még nem tudjuk megmondani, hogy később képesek leszünk-e erre?
Az is egy lehetőség hogy meg lehet majd csinálni, de egy egész csillag összes energiáját kellene rááldozni. Akkor ennek mekkora gyakorlati haszna lenne? Minden utazásnál kioltanánk egy csillagot? Elég nagy pazarlás...
A dologgal való foglalkozás ugyanakkor koránt sem haszontalan. Az ilyen, és ehhez hasonló gondolatkísérletek elvezethetnek máshova, sok hasznos melléktermékük lehet, valamint rámutatnak mai elképzeléseink hibáira, szűk keresztmetszeteire is.
" ...épp ezért írtam h "gondoljátok ott van élet?" h fordítva lehessen gondolkodni. nemvalószínű h másik dimenzióban van élet, így a dimenziókapura is elég kicsi az esély ..."
Még egyszer megkérdem.
Ha feltételezem, hogy van másik dimenzió, ott miért valószínűtlen az élet (hiszen a logika szerint, ha a "miénkben" is van, "ott" is lehetséges)????
És mi köze a dimenziókapunak az élethez?
Csak mesterséges lehet egy dimenziókapu (ha már feltételezzük hogy egyáltalán létezik) ?
maci
én lehetségesnek tartom a létezését,vagy csak reménykedem..minden esetre ezek a helyek nem lehetnek a fantázia szüleményei...ne kérdezzétek miért,de ezt érzem..és nem azért,mert naív vagyok,hanem sokszor álmodtam kiskoromban különleges helyekről,amik hasonlítottak kicsit ezekre a kultúrákra,amik a filmben vannak..vagy az emberek hasonló dolgokról fantáziálnának?Érdekes,mert írogattam egy kis regényfélét,de csődbe fulladt..mit gondoltok milyen hejszínt írtam le majdnem ugyanúgy?A Pandora bolygót..csak nálam Sybillis volt,és nem kék emberek lakták,hanem magas fehér bőrű hosszú lángvörös hajú emberszerű humanoidok.. merő érdekes,hogy a növények foszforeszkáltak,és kékesek voltak,akárcsak a filmben..ott viszont a nap 6 órájában volt nappal,ami nem világosságot jelentett,hanem inkább szürkületet,lilás égbolttal,és nappal is látható csillagokkal..minden esetre mikor megnéztem ezt az Avatárt,egyből eszembe jutott,hogy mintha én írtam volna..ha befejeztem volna,kiadhattam volna,és most én kaszálnék..mindegy,mert valamiért elment az ihletem,és nem bírom befejezni..nincs tippem,mi történjen,hogy ne legyen unalmas..
cica
"Az az érthetetlen és tök logikátlan hogy kitalál egy író valamit és sokan ezt úgy veszik mint valóságot létező valamit. Miért kell megerőszakolni az emberi gondolkodást észnélküli állításokkal?"
Igen, akkor is valami hasonlót mondtak amikor Verne Gyula megírta az Utazás a Holdra c. regényét. Ha eleink nem mertek volna nagyot álmodni, hinni a még nem létezőben, még mindig csiholnánk a tüzet és attól félnénk, nehogy leessünk a lapos földünkről.
"Pontosabban tíz világegyetemnyi energiát számoltak ki."
Semmi baj! Ha multiverzumban élünk, vagyis végtelen számú, párhuzamos világegyetem egyikében, simán feláldozhatunk ~10-et, egy utazásra! Csak sietnünk kell, nehogy más találja fel előbb a módszert, és mi legyünk feláldozva! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!