Szerintetek járt már ember a naprendszerünkön kívül? És szerintetek méjk bolygón lehetséges az élet? A Naprendszerünkben, és a naprendszerünkön kívül
Első nem tudom miért lett leértékelve. Ember csak a Földön élhet, sehol máshol. Méjk szó meg nem létezik.
A kérdező nem azt firtatja, lehet-e máshol is élet. Lehet, az érdekli valójában, de a megfogalmazása alapján csakis földi emberről lehet szó. Mi (ide értve évezredes őseinket is) nem jártunk más bolygókon sem a Földön kívül.
Ebben biztos lehetünk.
Ami pedig az élet lehetséges voltát illeti, nagyon nehéz kérdés. Hozzánk, a mi világunkhoz hasonló élőket keresünk az egysejtűektől a növényeken, állatokon át az ember alkatú értelmes lényekig.
De az élet nem biztos, hogy csak ilyen lehet, s még az sem biztos, hogy szén alapú.
Kérdező, mennyi idős vagy, ha megkérdezhetem?
Csak hogy a korodnak megfelelő válaszokat tudjunk adni.
A 186f Földtől mért távolsága 493 fényév (+-59 fényév)
Egy fényév: 9,4605 billió kilométer
Tehát a távolsága nagyjából 46664 billió kilométer.
Értelmezd kérlek ezt: Amit a Kepler látott, az 493 évvel ez előtti állapot. Lehet, hogy már a csillaga sem létezik.
Leírom a billiót számokkal:
1 000 000 000 000
46 664 000 000 000 000 km
A Föld egyenlítői kerülete: 40 075,02 km
hu tul sok adat nem vagyok Bob Lazar azért :D
De kérdeznék még egy két dolgot saját választ akarok oké
1.Szerinted van kínt élet?
2.A Neptunak nevezet bolygó ami a naprendszerünkben van szerinted van rajta víz? és ha van akkor vann élet rajta? és tengeri idegen földöntúli állatok?
3.Szerinted a Vojadzser (nem tudom sajna hogy írják azt az űr szondát:D) találkozott már intelligens élettel?
4.A Vojadzser azt irták hogy 1977 ben küldték fel és hogy 2025 ig fenn is lesz szerinted annyi idő alatt találhatnak valami hihetetlen bizonyítékot ufokról?
Az Ezo rovatban a kérdéseid elmennének, még meg is tapsolnak. De a tudományokban ne írj már Neptunról Neptunusz helyet! Ez egy.
A másik: Több száz m/sec szelek fújnak rajta. A belsejében van valami, mert több energiát sugároz, mint amennyit a Naptól kap.
A tudományt a kétkedés viszi előre, de ha tudjuk, hogy van rajta víz, akkor hova tegyük a szerinted van víz? érdeklődésedet. Igen van. Tény.
Hát, kedves kérdező, nagyokat kérdezel.:D Az általam említett bolygó kb 600, az általad említett pedig kb 500 fényévre van. Talán azzal tudom legjobban érzékeltetni a távolságot , hogy a mai leggyorsabb űrszonda( természetesen ember nélkül) 2, ill 2,5 millió év alatt érné el őket durván számolva. Persze az ismert adatokból pontosan is kiszámolhatod, de lényegileg azt hiszem felesleges. 2,5 millió éve az un őskőkorszakban éltünk.
2: igen van víz és jég a Neptunuszon, az élet kizárható.
3: A Vojadzser nem találkozott idegen értelmes lényekkel és valószínűleg nem is fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!