Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vajon mekkora volna az esély...

Vajon mekkora volna az esély a lentiek megvalósulására?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogyha az emberiségnek egyszer el kell hagynia a Földet és egy új bolygóra költöznie, akkor vajon a földi országokat az új bolygón újjáalakítanák? És vajon vinnék magukkal az épületeket, művészeti alkotásokat is, azaz hogy minél több mindent átmentsenek az új bolygóra? Most ennek technikai lehetőségeire ne térjünk ki, tételezzük fel, hogy feltaláltak egy olyan módszert, aminek köszönhetően még óriási felhőkarcolókat is sérülés nélkül fel lehet emelni a földről és szállítani. Ennek esélyeire most ne térjünk ki.

Tehát, ha mondjuk száz év múlva a földi élet elkerülhetetlen veszélybe kerülne (amire nagyon kevés az esély, mivel a legtöbb vég elkerülhető), akkor vajon újjáalakulna Magyarország a másik bolygón is? Vagy ezt hogy lehetne megoldani? Nem sajnálná az akkori ember, hogy hátrahagyja a hazáját, hogy elpusztuljon? Persze az ország kincsei, értékei megmenekülnének (a fentiek keretében), csak a hegyeink és a kopáron, üresen hagyott föld pusztulna el.

2016. aug. 28. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:
63%

Ez inkább "Tudomány" kategória. Nagyon sokmindentől függ, Kérdező. Az új bolygó napszakairól, éghajlatáról, légkörzéstől, időzónáktól, honos fajairól stb. Ez iszonyú összetett, gyakorlatilag ha új bolygót kólónizálunk, a nulláról kell újraalakítani a civilizációnkat.

Nyilván sajnálnám elhagyni a Földet, de ha nincs más alternatíva, kénytelen lennék.

2016. aug. 28. 19:48
 2/4 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem egy ekkora léptékű dologhoz az emberiség teljes összefogására és közösen választott nemzetközi vezetésre lenne szükség. Úgy vélem teljesen más irányelvek szerint rendeződnének egy új világban az érdekek és nem nemzetiségek szerint. Természetesen kialakulhatna egyfajta összetartozási viszony is de szerintem ez inkább csak afféle szektás mozgalmakban mutatkozna meg, nem általánosan. A felnövő nemzedékek számára történelem lenne az egykori föld és nemzeti felosztása.
2016. aug. 29. 06:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan lenne rá akarat, hogy fennmaradjanak a nyelvek, történelmi és kulturális emlékek stb. Szóval nem veszne minden azonnal el. Hogy kialakulnának-e országok nem tudom, de ismerve az embereket szerintem lennének akik saját ország létrehozásában gondolkodnak.
2016. aug. 29. 09:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez nagyon érdekes kérdés. Örülök hogy feltette valaki. Én is szoktam ilyesmiken gondolkodni. Szerintem ha lenne lehetőség a kulturális értékeket biztosan átmentené az emberiség. De ez biztos hogy nem száz év múlva történne meg. Mi még a fénysebességtől is nagyon messze vagyunk, és egy galaxisok közti utazáshoz a fénynél sokkal gyorsabban kéne haladni...Ahhoz hogy ilyen sebességet elérjünk viszont szerintem még több száz de akár ezer év is kell még. És ki tudja ennyi idő múlva lesz e még egyáltalán Magyarország. Szerintem amúgy, ha meg is maradnának a jelenlegi országok, egy ilyen méretű uzatás biztos hogy valamilyen központi vezetés alatt lenne csak lebonyolítható, és feltehetőleg az osztaná fel az új bolygót a többieknek és magának, amiből biztos lennének elégedetlenségek és folytatnánk azt az új bolygón is mint a földön, a háborúskodást... egészen addig amíg az új bolygó is lakhatatlan nem lenne... ezért szerintem, ha az emberiség fenn akar maradni, nincs szükség országok, legyen egységes.
2016. aug. 29. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!