Lehetséges, hogy neandervölgyi gének miatt vagyok alacsony?
Figyelt kérdés
A neandervölgyi ember bennünk él tovább.Olvastam,hogy Európában megtalálható az emberekben 1-4 % neandervölgyi gén.Az európai genom 30 %-ban egyezik a neandervölgyivel.A mai fiatalok nagyon magasak,én mégis csak alulról súrolom a 170-et.Alacsony vagyok,zömök,izmos testalkatom van.Ez a neandervölgyire volt jellemző.Fizikálisan erős vagyok.Lehetséges,hogy azért van ilyen alkatom,mert több bennem a neandervölgyi gén?2016. aug. 17. 12:16
11/14 Wadmalac válasza:
Van. Egy vagyonért.
És egy genetikusnak nem azt mondják a százalékok, mint neked, tehát számára szerintem ez a "hány százalék neandervölgyi van bennem" kérdés értelmezhetetlen.
12/14 Salx Narval válasza:
Hogyne, 1-2% eltérés is 350-400000 ezernyi különbséget jelenthet a nukleinsavak összetételében és ugye az is mérvadó, hogy milyen területeket érint a különbség. Nyugodj meg kérdező alapvetően te sem vagy más mint mi többiek.:D
13/14 anonim válasza:
A neandervölgyi magassága 155 és 162 cm között lehetett (a férfiaknak, a nők valószínűleg ugyanúgy átlagban kb. 10 centivel alacsonyabbak lehettek, mint nálunk), a velük egy időben élt modern emberek átlagos termete se lehetett sokkal több. Nem a mai emberekkel kéne őket összehasonlítani, akik a jobb életkörülmények miatt jóval magasabbra nőnek, mint az őskőkori emberek!!!
14/14 anonim válasza:
Bizony például a salátával is van genetikai egyezésünk ám. Lehet hogy ezért lehet ilyen jellegű alkat(od/unk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!