Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért fáradunk el a gondolkodá...

Miért fáradunk el a gondolkodásban amikor (többi lent)?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam a témáról hogy az ember agy másodpercenként 300 milliárd bitnyi információt (azaz asszem 50GB) kezel egy másodperc alatt.. És tényleg ha belegondoltok a látás az egy roppant számításigényes feladat, aki egy kicsit is jártas reál tárgyakban az tudja hogy több milliárd műveletet kell elvégezni másodperc töredéke alatt ahhoz hogy felfogjuk amit látunk, meg még rengeteg mindent csinál az agyunk fel sorolni hosszú idő lenne.

Szóval az érdekelne, ha esetleg valakinek van elképzelése hogy miért fáradunk el a gondolkodásban, például számok összeadásában, ha a tudatalatti elménk elképzelhetetlen sok műveletet végez el?

2010. ápr. 19. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tudomásom szerint a gondolkozáshoz fehérjére van szükség, ha ez nincs nem tudsz gondolkodni. Ezért is kell aludni, akkor beindul a fehérjeszintézis :D

Javítsatok ki, ha hülyeség :P

2010. ápr. 19. 16:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
én csak annyit tudok hozzátenni, hogy a test energiafelhasználásának kb. a 20%-át az agy használja fel, ami egy ekkora szervhez képest hatalmas szám.
2010. ápr. 19. 19:59
 3/5 anonim válasza:

Azt nem lehet tudni hogy miért nem fáradunk el. Tán nem annyira gyakran használjuk agyun azt a részét mint a látásét.Sőt, nem igaz hogy nem dolgozik többet ha nem gondolkozunk, sokkal többet fogyaszt. Mert hogy az agy aktivitásához oxigén kell. És ezt a szintet megmérték a kiáramló vérben és sokkal töbet fogyasztott úgy hogy nyugalmi állapotban volt(úgy tudom meditált de ez nem biztos), annál hogy bonyolult egyenleteket oldott meg az alany.Valószínű tudat alatt tervezgetünk, a jövőről és estekbe képzeljük magunk bele.és hogy miért nem fáradunk el tán mert folyton ezt csináljuk. Szerintem

14/F

2010. ápr. 19. 20:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Már a puszta figyeléstől, a megfigyelt dolgok megértésétől, és megjegyezni akarástól is elfáradhatunk.
2010. ápr. 20. 22:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen tudom.. Épp azért kérdem mert a tudatalatti emlékszik mindenre amit valaha is tudtunk, sőt olyanokra is amik a tudatunkig el sem jutottak (tudatosan nem vettük észre, mondjuk reklám amire nem figyelünk rá).. Mégis a tudatos tanulástól fáradunk el, pedig a tudatalatti sokkal de sokkal több dologra emlékszik mint gondolnánk.

Például ugye hipnózisban az embereket egészen születésükig vissza tudják vinni, és pontosan le tudnak írni mindent mi történt akkor, tehát a tudatalatti sokkal hatalmasabb mint gondolnánk.

Mégis a kicsi tudatos elménk használatától fáradunk el.

2010. ápr. 21. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!