Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Meglehet úszni a világvégét?...

Meglehet úszni a világvégét? Ha igen akkor hogyan?

Figyelt kérdés
Másik kérdésem pedig: Ha egy pillanat alatt eltünne a föld egy robbanés következtében az mitől lehetne illetne, illetve mi ebből mit tapasztalunk előtte és abban a pillanatban?
2010. ápr. 19. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Egyrészt a világvége úgy gondolom nagyon egoista kifejezés. Nem a világnak lesz vége, csak az emberi fajnak, a világ ugyanúgy létezni fog. Másrészt meg az emberi faj kipusztulása azt jelenti, hogy senki se ússza meg. Tehát akkor miről is beszélünk? Nem lehet megúszni, hisz a fogalom szerint kipusztul minden élő emberi egyed. Ha átváltozol csótánnyá, akkor talán túléled. :P De ez is attól függ, hogy milyen katasztrófa nyomán pusztulunk ki.

A másik kérdésre meg:

Attól függ, hogyan robbanna fel a föld. Valószínűleg csak egy rövid villanás, és kész. Egy ilyen hordóerejű katasztrófánál az se biztos, hogy éreznénk egyáltalán valamit.

2010. ápr. 19. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A médiának és a fantasy filmeknek köszönhetően az emberek rettegnek a világvégétől,és mindenféle természeti katasztrófában a földi élet megsemmisülését látják.Pedig a Földön kb. 3 és fél milliárd éve jelen van az élet,azóta meg aztán történtek hatalmas katasztrófák.Az emberiség számára szerintem akkor lesz világvége,amikor kihalásztuk az utolsó halat az óceánból,kivágtuk az utolsó fát,beszennyeztük az utolsó édesvíz készletünket,és akkor rájövünk,hogy a pénzt nem lehet megenni.Szerintem inkább ezen kéne elgondolkodni.
2010. ápr. 19. 13:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha klímakatasztrófa lesz,elér a jégkorszak,azt meg lehet úszni az egyenlítő környékén.

Ha 2012 című filmből indulunk ki(megolvad,és elcsúszik a földkéreg...)azt szerintük Afrikában lehet túlélni.

Ha meteor ütközik a Földbe,akkor megváltozik a Föld forgási sebessége,keringési ideje és annak iránya.Szélsőséges időjárás lesz,+-100 fok,és a cunamik,földrengések lesöprik az életet,porfelhő lesz évekig a légtérben,csak alacsonyabb életformák élhetik túl.

Ha kilyukad az ózon és kiáramlik a levegő a világűrbe,azt megszívta minden élőlény.

Ha jönnek a földönkívüliek,és lelőnek mindenkit:-)))

Válassz kedves kérdező,melyiket szeretnéd túlélni?

2010. ápr. 19. 13:51
 4/9 anonim ***** válasza:
A világ nem csak a földből áll, ha a teljes élltalunk ismert galaxinak vége akkor nincs mentség :)
2010. ápr. 19. 14:45
 5/9 A kérdező kommentje:

" másik kérdésre meg:

Attól függ, hogyan robbanna fel a föld. Valószínűleg csak egy rövid villanás, és kész. Egy ilyen hordóerejű katasztrófánál az se biztos, hogy éreznénk egyáltalán valamit.

"

ezt a részt nem értem. mi válthatja, ki hogy a Föld és a rajta lévő összes élőlény elpusztul egy másodperc alatt?

ez hihetelen nekem egy kicsit, hogy mindennek vége lenne.

ha pl. magyarországra esik be egy bolygó vagy bármi akkor miért nem csak a környezetünkben lévő országok pusztulnak el és miért a föld többi kontinense is?????

2010. ápr. 19. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:
55%

"ezt a részt nem értem. mi válthatja, ki hogy a Föld és a rajta lévő összes élőlény elpusztul egy másodperc alatt?

ez hihetelen nekem egy kicsit, hogy mindennek vége lenne. "

Ez nevetséges.

Ilyet csak egy antianyag robbanás okozhat, ha öszefutunk egy antifölddel. Ilyen viszont nincsen a mi világegyetmünkben.

A másik lehetőség pl. az, ha hamis vákuumból áll a világunk: akkor egy villanással felrobbanhat az egész bármikor. Ezzel meg szerintem azért fölösleges foglalkozni, mert segíteni sem tudunk rajta, megjósolni sem tudjuk - de még megmondani se, hogy tényleg ez-e a helyzet.

A többi "világvége" jóslat pedig nevetséges. Azok nem a világ, még csak nem is a Föld - csak az emberiség végéről szólnak.

Az pedig elkerülhető, ill. el is lehet előle menekülni.

2010. ápr. 19. 15:24
 7/9 anonim ***** válasza:

"ezt a részt nem értem. mi válthatja, ki hogy a Föld és a rajta lévő összes élőlény elpusztul egy másodperc alatt? "

Hát jön a gonosz Darth Vader azt a halálcsillaggal szétrobbantja.Mit nem lehet ezen érteni?

2010. ápr. 19. 17:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Konkrétan egy 20000kilóméteres kisbolygó becsapódására gondoltam(amit nem lehet kizárni). Azonban ha már sci-fi-ben gondolkozunk, lehetne akár egy supernova pár fényévnyire(aminek egyelőre nem sok esélye, mert nincs a közelünkben haldokló csillag), vagy akár az általunk ismert univerzum összeroppanása. De akár egy a közelünkben kitörő megavulkán is kb azonnali villanásszerű halált okozna.
2010. ápr. 19. 19:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát osztán asztán, illenkor hun vanik a Jóistenke, mega zösszes angyalkákok? Mega Luci Feri? Mongya mán, ídes ecsém, illen esetbe' a menny meg a pokol es főrobbanik? Vagy akkor fognak csak igazán megtelni, merhogy eccerre ennyi cudar embercsonk menik beléjük? Hun fognak ezek mind elférnya odafent meg odalent? Vagy mán előrre megnagyobbítássi munkálatok folytak???
2010. ápr. 20. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!