Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudnátok nekem áltudósokat...

Tudnátok nekem áltudósokat sorolni, akik beetettek több ezer/millió embert?

Figyelt kérdés
Olyanokat, mint David Icke... ismertek még ilyeneket?
2016. aug. 11. 19:21
1 2
 11/14 Vree ***** válasza:
61%

Én könnyen meg tudom az áltudóst/áltudományt: amit/akit úgy tálalnak, hogy alkalmas legyen azt a látszatot kelteni, hogy valódi tudósról/tudományos területről van szó, de valóban nem tudományos módszerekkel szerzett információt terjesztenek nem tudományos módszerekkel dolgozó, sokszor tudományos tudással és végzettséggel nem rendelkező emberek.

Vegyük Kent Hovindot, aki klasszikus eset.

"Doktor Dinó" néven paleontológiai kérdéseket válaszol meg az oldalán és ilyen témájú könyveket, videókat árul.

De Hovind nem rendelkezik elfogadott tudományos diplomával. Valamennyi "végzettsége" nem akkreditált intézményekből származik. A fő iskolája, a "Patrióta Egyetem" egy [link] , és Hovind nem paleontológiát tanult, hanem keresztény hittant.

Az interneten közzétett "diplomamunkája" egy helyesírási hibákkal teli lényegében motivációs levél, nem tudományos munka.

Ezekre a kritikákra -tessék figyelni! - Hovind így reagált:

"Tapasztalatból megtanultam, hogy amikor az emberek erről kérdeznek...azért teszik, mert nem bírják megtámadni az üzenetemet, ezért támadnak meg inkább engem...Amikor egy vitában ad hominem támadásokat használnak, az világos jele, hogy az a fél kezdi elveszíteni a vitát..."

Tehát ő egy áltudós, aki sima nyelvével vezeti meg a népet és utasítja vissza a -teljesen jogos- kritikákat.

2016. aug. 12. 11:51
 12/14 anonim ***** válasza:
Ceausescu felesegevel nem az volt a gond, hogy kihez ment hozza, hanem, hogy a sajat neve alatt publikalta mas tudosok munkait. Szerintem ez elegge beletartozik a kerdezo altal leirt kategoriaba.
2016. aug. 12. 13:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Hovindrol ezt nem tudtam, akkor o siman altudos minden ertelemben.

Caucescu felesege ezek szerint plagizator es/vagy tolvaj, de szerintem ez a tevekenyseg – habar nyilvan „rossz“ –, de nem „altudomany“. Megjegyzem, sok tanszekvezeto rakatja oda magat minden, az adott tanszekrol kimeno publikalas vegere, akar hozzatett valamit, akar nem, ami nem tul etikus, de ettol meg nem teszi altudomannya a publikaciot. Jo persze ezek szerint Caucescu felesege egesz magas szintekre emelte mindezt (a szerzo helyett, vagy mellett kovetelte meg hogy a neve szerepeljen?), de attol meg amit muvelt az nem abban az ertelemben tudomanyellenes, mint mondjuk egy aranycsinalo vagy egy ertelmes tervezettseges.

2016. aug. 12. 15:29
 14/14 anonim ***** válasza:

Elena Ceausescu kb.azt csinalta, amit anno Schmitt Pal. Bar nem egeszen, mert ugy tudom, o lemasolt mindent, mig Ceausescu massal iratta meg es a tudosok meg kulon figyeltek is, hogy jo legyen, elvegre a diktator felesegenek keszul. Egyebkent o maga egy 4 elemi osztalyt vegzett betanitott munkasno volt, mielott talalkozott a ferjevel.

Szoval valoban kivalo munkakat adott ki a kezei kozul, csak eppen nem o irta oket es igy olyan szempontbol igenis beetetett rengeteg embert, hogy elhitette veluk, o mekkora tudos, aztan meg a CO2-t is co-kettonek olvasta.

2016. aug. 12. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!