Vezetői számvitel beadandó. KÉK (Készletérték különbözet) Sehogyan sem bírkózom a feladattal, keddre lekell adnom ezt a házi dogát, de nem tudom. értetek hozzá? Feladat lejjebb.
Egy ipari vállalkozás néhány kiemelt főkönyvi számláinak adataiból az alábbiakat ismeri (e Ft.-ban):
711.Félkész termék termelése számla nyitó egyenleg 16.000Ft
711.Félkész termék termelése szla.össz.forgalma 600.000Ft
712.Késztermék termelése szla Záró egyenlege 18.720 Ft
235.Félkész termék raktáron szla.nyitó egyenlege 20.000Ft
238.Félkész term. raktár szla össz.forgalma 600.000Ft
251.Késztermék raktáron nyitó egyenlege 30.000Ft
259.Késztermék KÉK szla nyitó egyenlege T490
Kiegészítő információ:
1.A tárgyidőszakban értékesített félkész termékek értéke tervezett közvetlen önköltségen 200.000eFt
2.A tárgyidőszakban értékesített késztermékre jutó KÉK összege: 17.630eFt
3.A tárgyidőszakban realizált árbevétel késztermékek esetében 800.000eFt, félkész termék esetében 320.000eFt
4.A félkész termék raktárkészletének nyitó egyenlege tényleges közvetlen önköltségen 19.200eFt
5.Félkész termék KÉK%-a a tárgyidőszak végén -3%
6.Félkész termék befejezetlen termelésének állományváltozása +11.600eFt
7.Félkész termék raktárkészletének állományváltozása tényleges közvetlen önköltségen +4.080eFt
8.Késztermék befejezetlen termelésének állományváltozása -1.280eFt
9.A tárgyidőszakban elkészült késztermékek tényleges közvetlen önköltségen számított értéke 848.000eFt
10.A késztermékek tárgyidőszakban keletkezett KÉK-e +18.000eFt.
11.A tárgyidőszakban felmerült általános költségek összege 389.000eFt
NAGYON NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM ANNAK AKI TUDNA SEGÍTENI!!Vidéken lakom így sajnos külön tanárhoz sem tudok elmenni vele,így itt próbálkozom remélem valaki ért hozzá valamennyit. Jó lenne,ha valaki tudna küldeni egy részletes levezetést vagy legalább,hogy hogyan kellene elkezdeni,mert ilyen példát nem csináltunk órán. Főiskolára járok és ott kellene beadnom kedden... :(
Hát látom, nem tobzódnak a válasszal.
Konkrétan mit szeretnél? Ki kellene kontírozni, azaz le kellene könyvelni a kiegészítőben lévő gazdasági eseményeket? Nem teljesen tiszta.
A nyitás az nyitás. Tehát bele kell venned. Én most ma már nem tudok foglalkozni ezzel, mert a lányomat viszem a gyulai Pálinka Fesztiválra, a fiamat meg előkaparom a barátnőtől, és elég késő van. De megoldjuk, ne parázz, de dolgozz rajta Te is!
Ami itt van email cím már nem él, ezen tudsz üzenni: gabikiss8freemail.hu
Amúgy menj aludni, ma már nem váltod meg a világot. Vagy menj szórakozni!
Elírtam. gabikiss8@freemail.hu.
Kell az a 8-as.
Szia!
Írtam e-mailt először az MSN címemről,de azt visszadobta,aztán írtam a vipmailről,remélem onnan már elment. Most állok neki újra a feladatnak... Te jutottál végül valamire?
Remélem jól szórakoztatok este!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!