A Mensa Online IQ-próbatesztje mennyire megbízható?
Mármint arra lennék kíváncsi, mennyire írják az igazat az értékelőben...
"Ön elérte a jelen teszt maximumát, eredménye a mérési tartomány fölé esik. Próbálja ki az Ön IQ-szintjének mérésére kalibrált felvételi tesztünket, amellyel a Mensába is bekerülhet!" Mivel tudom magamról,hogy elég nehezen koncentrálok dolgokra, meg este is van, meg most a szokásosnál is fáradtabb vagyok, ÍGY EZ OLYAN MARKETING-SZAGÚNAK TŰNIK.
Az átlagos sávban nem tudom mennyire működik jól, de a felső határ már jelezhet valamit...
Nekem is sokszor 125 feletti érték jött ki, vagyis biztosan a teszt maximuma felett voltam, a Menzás teszten meg 135 feletti eredmény jött ki, szóval aki ezt az eredményt kapja az online teszten, az jó eséllyel bekerülhet a valóson is.
Egyébként van egy dán teszt, ami szintén jól jósolt a 130-135-ös kategóriában, de abban fix kérdéssor van, csak egyszer érdemes nekifutni, vagy az alzheimer előny. :D
Ez a cikk remekül szemlélteti az online IQ teszteket:
"Egy IQ-teszt elkészítése hatalmas munka, és csak szakember végezheti. Ráadásul egy intelligenciateszt elkészítése sok időbe és munkába is telik. Egy kérdőív attól lesz IQ-teszt, hogy a készítője több ezer, olykor tízezer véletlenszerűen, de reprezentatív mintának megfelelő emberen kipróbálják, országonként külön-külön – ezt hívják sztenderdizálásnak. Nyilvánvalóan egy gondos munkával elkészített, pontosan összeállított teszt nem lesz elérhető, és mindenki számára kitölthető az interneten."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!