Lehetséges egy lebegő várost létrehozni?
Arra gondoltam, hogy több hatalmas fémtartályt feltöltenénk hidrogénnel, a tetejére napelemeket raknánk, az oldalaira pedig szélmalmokat, az aljára pedig egy gondolát, amiben az emberek élnének. 3-4 hosszú erős lánccal lennének ezek a blokkok a Földhöz erősítve, hogy ne repüljenek túl magasra. Az esővizet is felhasználhatnák. A blokkokat pedig hidakkal lehetne összekötni.
Lehetséges egy ilyen város megépítése? Tudtok még hozzá ötleteket adni?
Több km3 -as légballonnal (fólia napelemmel borítva) már egész kisvárost fönn lehetne tartani.
De hogy a városban nem lenne természetes napfény az is tuti. :)
Kikötésre drótkötelet javasoltam, de - XXI. században vagyunk - jobb lenne valami karbonszálas kötél.
Még így is megvan az esélye, hogy egy nagyobb vihar leszakít néhány modult, vagy elviszi az egész várost.
- "De minek lebegjen? Mi az előnye?"
Én sem látok értelmes célt amiért érdemes lenne bevállalni a hatalmas költségeket, és az üzemeltetési kockázatot.
"És mi lenne akkor, ha hidrogén helyett nagyon forró levegőt használnék? És a légtartály pedig több km^3 lenne?"
Ekkora levegőmennyiség felfűtése és állandó magas hőmérsékleten tartása nem egy olcsó mulatság, és energiai szempontból nézve iszonyatos pazarlás...
A logisztika érdekes lenne.
Ellátni élelemmel, műszaki cikkekkel, ruházattal, meg mindennel, ami pár száz embernek kell.
Ha mindent számításba veszel, irgalmatlan rezsije lenne egy-egy emberre lebontva, amiért cserébe csak a folytonos félelmet nyújtja, hogy mi van ha valami baj lesz,és lezuhan.
Egy filben láttam olyan katonai objektumot, ami sok kilóméter magasan lebegett (tórusz alakú héliummal töltött ballon), és közben forgó mozgást végzett.
Elég nagy volt a kerülete, és sok ezer liter kerozint tartott nagy magasságban. Ez egy légi tankolóállomás volt vadászrepülők számára valahol az óceán felett.
Szerintem tényleg vannak ilyenek.
#15 Válaszadó! Én meg egy szőrös fehér sárkányt láttam egy filmen ( A Végtelen Történet) ami szintén repült.
Trolloló-Nyehehe (:P)
#15:
És hogy tudott a vadászgépekkel azonos sebességgel mozogni a tankoláshoz?
Tudod, a híradó után az a sok érdekes történet a világító dobozban úgynevezett film, kitalált történet.
#15: a Stealth-ban volt léghajó tanker.
Meglehetősen irreális volt. Ha a tankoló gép VTOL lett volna, még oké. De csak az egyik gép volt az, a másik nem.
A lebegő város témája már volt itt az oldalon kb. fél éve. Ott is kitárgyaltuk, hogy mai technikával lehetetlen, értelmetlen és gazdaságtalan.
De nem mindig, nem mindenhol lesz az. Van olyan hely, ahol nincs más alternatíva, ha már mindenképpen ott akarunk lenni.
" Egy filben láttam olyan katonai objektumot, ami sok kilóméter magasan lebegett (tórusz alakú héliummal töltött ballon), és közben forgó mozgást végzett.
Elég nagy volt a kerülete, és sok ezer liter kerozint tartott nagy magasságban. Ez egy légi tankolóállomás volt vadászrepülők számára valahol az óceán felett.
Szerintem tényleg vannak ilyenek."
Bosszúállók, pls. :D
"Bosszúállók, pls. :D"
Jó de az nem lufis volt, hanem propelleres. Hódító Robur után szabadon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!