Tényleg létezik olyan gyógyszer amitől okosabb leszel?
"Ha olyan fejlett a tudomány akkor miért nem találnak ki másik szereket a Ritalinnak a mellékhatásainak kivédésére?"
Aztán azoknak a mellékhatást kivédő cuccoknak a mellékhatásaira is valamit...
Adsz egy szert egy diszkoszvetőnek, hogy kétszer olyan messzire hajítsa a diszkoszt. Aztán adsz neki valamit, ami kezeli a túlterheléstől meghúzódott inakat, izmokat?
Arra próbáltam utalni, hogy az ilyen "felturbózás" valahol mindenképpen a normál, megszokott működés túlpörgetése, tehát egy ilyen hatású szernek nem feltétlenül azért van mellékhatása, mert a szer önmagában MÁS problémát okoz. Simán csak plusz, nem megszokott terhelés alá kerül az agy.
Éppen tegnap olvastam egy friss cikket arról, hogy a tanulásproblémás egerek memóriáját feljavítja a fahéj, hátrányos mellékhatás nélkül. De csupán az egészséges memória szintjére javítja a beteget, egészséges memóriára nincs hatással.
Amint viszont már a célunk az átlagos egészséges FELETTI szint elérése, jönnek a problémák.
Sokan még mindig azt hiszik, hogy az emberi agyban kihasználatlan, határtalan teljesítmény-tartalékok szunnyadnak. Ez BIZTOSAN nem igaz. Az evolúció nem gyárt sosem használt plusz teljesítőképességeket.
A ritalin nem jó. Pont az a baj hogy túl koncentrált leszel tőle, elveszel a részletekben. Főleg hogyha olyan vagy mint én, aki egy sima vizsgára nem a tematikából készül, hanem az egész tudományterületből.
Amit szoktak ajánlani az a piracetám. Nem olyan erős a hatása, de tényleg segít, megdobja a dolgokat. Esetleg van még a noopept (asszem ez a neve, nem próbáltam) aminek ugyanaz a hatása, csak kisebb adag kell belőle, így nem terheli úgy a szervezetet, főleg a májat.
Legális dolgok kapcsán a lecitint (a kolin miatt) és a tirozint (mert ez sok neurotranszmitternek a prekurzora) szokták ajánlani. Ezeknek nem vettem észre higy lenne hatása
De ne felejtsd el az egyéb tényezőket sem! Melyik napszakban vagy a legproduktívabb; pihenés; sport(!!!sokat segít!!!); friss levegő; kaja(a szőlőcukor például hirtelen lerántja a vércukrod, és emiatt csak kótyagosabb leszel); orgazmus (utána sokak jobban tudnak koncentrálni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!