Csak mert van egy ilyen idézet:
"Nostradamusról mondták, hogy álltában halt meg, bár én kétlem, hogy aki előre látja a halálát, az ne feküdne le."
Akik lepontyozzák, azok utánanéztek, vagy csak a fantáziájukból döntik el, mi igaz?
Úgy utálom ezt az oldalt...
^Kölyök, az idézetek, pláne a filmes idézetek, pláne a közszájon forgó személyekről szólók nagy része 100%os kitaláció a forgatókönyvíró agyából.
De rendben, utánanéztem, hogy mi lehet az eredete:
több forrás állítja, hogy Nostradamust ÁLLÓ HELYZETBEN lévő sírboltba temették a [link] -i kápolnában. (Mielőtt a francia forradalom során megbolygatták és új sírba került.)
A forgatókönyvíró valószínűleg ezt értette félre.
(Amúgy nem hiszem, hogy egy forgatókönyvírót különösebben érekelne, hogy egy szereplője téved, amíg jó poént mond.)
Vree ne utáld az oldalt, vagyis ne vond meg magad tőlünk, mert azon kevesek közt vagy, akiket még érdemes elolvasni:D
*
A félreértés itt abból eredhet, hogy valóban van egy ilyen (főleg buddhista írásokban találkoztam vele) "állva hal meg"- vagy ülve, függőleges gerinccel, testtartásával az eget és a földet összeköti
- lényegében azt jelentette, hogy tudatát megőrizve lépte át a halál kapuját. (természetes az átlépés után horizontálisba kerül, mivel elhagyja a fizikai testét. Belegondoltunk már abba, hogy az hogy "állok" akarati dolog? Ha nem akarok, eldőlök mint egy zsák. Ez akarati, csak nem tudatosítják az emberek. A zen buddhisták viszont tudatosítják zazenben, a kinhinben.
Így - 'állva halt meg' példaképem, Kós Károly, 94 évesen. Előtte pár nappal még dolgozott, rajzolt, írt. Sétált és eldőlt, mint egy fenséges erdei fenyő a magas hegyekben.
-aanna -
Hálásan köszönöm az eddigi válaszokat.
Bár még mindig ködös rejtély hogy miért kölyköztél le.. bár ha jól esik akkor egye fene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!