Mit lehet hegeszteni az ABS/PC huzallal?
ABS: akrinitril-butadién-sztirol
PC: polikarbonát
Ezeket más hőmérsékleten műanyag-hegesztik, mint a polipropilén (PP) lökösöket, ezért más a huzalanyag is.
sajnos a fent leírtból nem derült ki mit lehet hegeszteni abspc-vel
Akrilnitril butadién sztirol-ABS 330-360°C hegesztési hőmérséklet elektronikai eszközök borítása (például monitor, nyomtató, billentyűzet, törésálló burkolatok).
Polikarbonát-PC 340-360°C hegesztési hőmérséklet CD, napszemüveg, pajzsok, biztonsági üveg, jelzőlámpa, lencsék. ABSPC 330-350°C hegesztési hőmérséklet
"sajnos a fent leírtból nem derült ki mit lehet hegeszteni abspc-vel"
Miért nem?
ABS-t és PC-t.
Én?
Semmit.
Én megmaradtam a fémeknél.
Csak némi autótuning ismeretség révén van "lökhárító-szobrász" ismeretségem is.
"Vadmalac, te egy nagyon okos ember vagy. nem hegesztettél műanyagot , de mint mindig most is tudod a választ csak nagy sületlenségeket írsz, mint mindig!!!"
Aztán mindig jön egy okos, aki ugatni tud, de hasznosabb választ adni nem. Mint mindig.
Kérdezőhöz: lemaradtam, ameddig én a téma közelében voltam (műanyag-hegesztőssel összedolgoztam, ő hegesztett-javított lökösöket, én meg újrafényeztem) nem volt PC-ABS keverék alapanyag, ABS oszt' ennyi.
Most direkt rákérdeztem az emberkére, felhívtam, ő azt mondja, jellemzően nem használja, csak ha PC-ABS maga a hegesztendő héj is, mert az összes különbség annyi, hogy hidegen kevésbé törékeny.
Hegesztésben meg nincs különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!