Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit lehet hegeszteni az...

Mit lehet hegeszteni az ABS/PC huzallal?

Figyelt kérdés
Tehát nem az abs, pc-re gondolok. Lehet, hogy mindkettőt, illetve mindhármat??? abs-t is és pc-t is és abspc-t? Én tisztelettel jelentem, a googl-t használva se jutottam megoldásra.

2016. júl. 4. 12:07
 1/8 Wadmalac ***** válasza:

ABS: akrinitril-butadién-sztirol

PC: polikarbonát

Ezeket más hőmérsékleten műanyag-hegesztik, mint a polipropilén (PP) lökösöket, ezért más a huzalanyag is.

2016. júl. 4. 14:02
 2/8 A kérdező kommentje:

sajnos a fent leírtból nem derült ki mit lehet hegeszteni abspc-vel

Akrilnitril butadién sztirol-ABS 330-360°C hegesztési hőmérséklet elektronikai eszközök borítása (például monitor, nyomtató, billentyűzet, törésálló burkolatok).

Polikarbonát-PC 340-360°C hegesztési hőmérséklet CD, napszemüveg, pajzsok, biztonsági üveg, jelzőlámpa, lencsék. ABSPC 330-350°C hegesztési hőmérséklet

2016. júl. 4. 15:25
 3/8 Wadmalac ***** válasza:

"sajnos a fent leírtból nem derült ki mit lehet hegeszteni abspc-vel"

Miért nem?

ABS-t és PC-t.

2016. júl. 5. 07:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Mikor hegesztettél abspcvel ????
2016. nov. 6. 11:53
 5/8 Wadmalac ***** válasza:

Én?

Semmit.

Én megmaradtam a fémeknél.

Csak némi autótuning ismeretség révén van "lökhárító-szobrász" ismeretségem is.

2016. nov. 7. 07:18
 6/8 anonim válasza:
Vadmalac, te egy nagyon okos ember vagy. nem hegesztettél műanyagot , de mint mindig most is tudod a választ csak nagy sületlenségeket írsz, mint mindig!!!
2017. nov. 25. 19:02
 7/8 Wadmalac ***** válasza:

"Vadmalac, te egy nagyon okos ember vagy. nem hegesztettél műanyagot , de mint mindig most is tudod a választ csak nagy sületlenségeket írsz, mint mindig!!!"

Aztán mindig jön egy okos, aki ugatni tud, de hasznosabb választ adni nem. Mint mindig.

Kérdezőhöz: lemaradtam, ameddig én a téma közelében voltam (műanyag-hegesztőssel összedolgoztam, ő hegesztett-javított lökösöket, én meg újrafényeztem) nem volt PC-ABS keverék alapanyag, ABS oszt' ennyi.

Most direkt rákérdeztem az emberkére, felhívtam, ő azt mondja, jellemzően nem használja, csak ha PC-ABS maga a hegesztendő héj is, mert az összes különbség annyi, hogy hidegen kevésbé törékeny.

Hegesztésben meg nincs különbség.

2017. nov. 27. 07:09
 8/8 Wadmalac ***** válasza:
Ja még annyi, ő azt mondta, mostanában robogókat hoznak ilyen burkolattal.
2017. nov. 27. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!