Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki Minotaurusznak az anyja?

Ki Minotaurusznak az anyja?

Figyelt kérdés

Ezen sokat gondolkoztunk, de mindig arra jutottunk "honnan tudjuk"

Nos

Apja: király

Anyja: ??????

2016. jún. 22. 15:25
1 2
 11/15 Papi Gonzales ***** válasza:

mellékesen a "véleményünk" irreleváns...a kérdésre van konkrét válasz...az a "helyes"

A zeusz irányban nem vagyok biztos

2016. jún. 23. 15:53
 12/15 anonim ***** válasza:
Az anya egyértelmű. Az apáról biztosan lehet tudni, hogy nem király, ez a lehetőség fel sem merül. Legvalószínűbb, hogy egy normál bika, azaz a szarvasmarha hímje, de gyanúsítják Zeuszt és Poszeidónt is.
2016. jún. 23. 17:01
 13/15 anonim ***** válasza:
Minósz felesége Pasziphaéra beleszeretett a Posszeidón által küldött áldozati bikába, és tőle fogant meg Minotaurusz.
2016. júl. 5. 13:35
 14/15 anonim ***** válasza:

"Minósz felesége Pasziphaéra beleszeretett a Posszeidón által küldött áldozati bikába, és tőle fogant meg Minotaurusz."

Érdekes, a Kerényi Károly nem annyira biztos ebben. Persze ki az a Kerényi Károly?

2016. júl. 5. 17:00
 15/15 anonim ***** válasza:

13. vagyok.

Nem vagyok azon a szinten, hogy Kerényi Károly érdemeit vitassam, és egy percig nem is szándékoztam. Szeretem a görög mitológiát, és így rémlett a történet. Aztán megnéztem wikipédián, ami nyilván nem a legautentikusabb információforrás, de minthogy egybevágott az én tudásommal, merészeltem megválaszolni a kérdést legjobb tudásom szerint. Szóval kedves 14-es, sajnálom, ha úgy véled, megsértettem Kerényi Károlyt és az emlékét, nem állt szándékomban. Igazából nem tudom mire vélni a hozzászólásod kioktató jellegét... Persze talán csak félreértettem.

2016. júl. 5. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!