Ki Minotaurusznak az anyja?
Ezen sokat gondolkoztunk, de mindig arra jutottunk "honnan tudjuk"
Nos
Apja: király
Anyja: ??????
mellékesen a "véleményünk" irreleváns...a kérdésre van konkrét válasz...az a "helyes"
A zeusz irányban nem vagyok biztos
"Minósz felesége Pasziphaéra beleszeretett a Posszeidón által küldött áldozati bikába, és tőle fogant meg Minotaurusz."
Érdekes, a Kerényi Károly nem annyira biztos ebben. Persze ki az a Kerényi Károly?
13. vagyok.
Nem vagyok azon a szinten, hogy Kerényi Károly érdemeit vitassam, és egy percig nem is szándékoztam. Szeretem a görög mitológiát, és így rémlett a történet. Aztán megnéztem wikipédián, ami nyilván nem a legautentikusabb információforrás, de minthogy egybevágott az én tudásommal, merészeltem megválaszolni a kérdést legjobb tudásom szerint. Szóval kedves 14-es, sajnálom, ha úgy véled, megsértettem Kerényi Károlyt és az emlékét, nem állt szándékomban. Igazából nem tudom mire vélni a hozzászólásod kioktató jellegét... Persze talán csak félreértettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!