Mitől vers egy vers? Gondolom, nem a rímtől.
Figyelt kérdés
Például az, amit Ladik Katalin ír.
"Alkonyhüllő
Az ágy alatt csatorna szeme
kicsíráztatja a sokkarú lámpát
a padló réseiből
a megérintett erőket
hüllő-alakba rendezi
mozgó időtalajra épült vicsorgó alkonyattá."
2010. ápr. 13. 08:50
1/12 anonim válasza:
Nehezn határozható meg, de legnyílvánvalóbb jellemzője a rövid sorokba való tördelés, illetve még a ritmus is. (bár ez utóbbi prózára is lehet jellemző)
2/12 A kérdező kommentje:
Szóval a tördelés? Köszönöm.
2010. ápr. 13. 09:08
3/12 anonim válasza:
A ritmus és a forma.
A rím csak egy díszítő elem.
4/12 anonim válasza:
Bármire rá lehet fogni hogy vers.Arra a szemét hablatyra is amit épp idéztél.Attól függetlenül én irodalmi szemétnek tartom, se nem vers se nem irodalom!
5/12 anonim válasza:
Egysoros verseknek sincs tördelése, de még ritmusuk is akármilyen lehet és ilyen alapon mindennek van ritmusa... Engem az háborított fel legjobban maikor a "Tojáséj"-be magyaráztak bele annyi agyfszt, hogy azt hittem felállok és otthagyom az órát...
6/12 anonim válasza:
Attól, hogy ti tuskó parasztok vagytok, attól még az irodalom irodalom marad...
7/12 anonim válasza:
az irodalom irodalom marad, viszont a művészet vagy legalábbis a megítélése mindig szubjektív, de az, hogy Te bunkó vagy az már nem, kis bölcsészke...
8/12 anonim válasza:
Aki meg minden szemétre rámondja hogy magas költészet azt meg ócska sznobnak mondják! Ma sokkal több a sznob aki nem meri rámondani egy firkálmányra hogy szemét.Hány olyan ember van ma akire rá lehet mondani hogy költő? Én egyet se tudok!
9/12 anonim válasza:
Bölcsészke?
Pont eltaláltad, mert programozó vagyok. :)
Csak nem sötét, beszűkült húgyagy, mint az emberek 95%-a.
10/12 A kérdező kommentje:
Mér' itt kell veszekedni? Aki nem bír magával, kérem, távozzon!
2010. ápr. 13. 19:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!