Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van-e más bolygón is élet?

Van-e más bolygón is élet?

Figyelt kérdés

#bolygó #èlet.
2016. jún. 5. 21:04
1 2
 11/18 anonim válasza:
25%

Az Isten szava nem ir róla,mivel az embernek nincs szüksége rá,azért mert a Földön lévő dolgok érdekelnek.

De ami a Földön lévő életet ileti egy bonyulultabb élő dolog.

De lehetnek életek a világegyetemben melyek más anyagból más szisztéma tart fenn életet.

Pld.kevesebb oxigén,vagy hidrogén,vagy olyan anyag között élhet élőlény ,amiben a földi ember nem élne meg.

Pld.Nálunk a vizben a hal él a szárazon a szárazföldiek.De kitudja a világegyetemben milyen kőzekben milyen élőlények élhetnek?

2016. jún. 6. 12:34
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Az Isten szava nem ir róla,mivel az embernek nincs szüksége rá,azért mert a Földön lévő dolgok érdekelnek. "

Téged lehet, engem viszont érdekelnek az exoéletek is. Más részről, milyen megfontolásból állítod ilyen biztosra, hogy az embernek nincs szüksége rá?

Amíg nem ismertük a penicillint, addig fogalmunk sem volt, hogy szükségünk van-e rá. Aztán kiderült, hogy nagyon is, és ma is emberek millióinak az életét menti meg. Ráadásul Isten szava a penicillinről sem ír semmit.

De ugyanígy lehetne említeni a tranzisztort, a robbanómotort, a rádiójeleket, a röntgensugárzást, meg még egy nagy rakás más dolgot is, amiről Isten szava ugyancsak nem ír, és mégis életek ezreit menthetik, és mentik is meg nap mint nap.

Szóval ilyen biztosra kijelenteni, hogy a Földön kívüli dolgokra nincs szükségünk, szerintem minimum botorság, de megkockáztatom, hogy az ostobaság kategória határait is súrolja.

2016. jún. 7. 00:03
 13/18 anonim válasza:
48%

Én a teremtés szemszögéből beszélgetek.Isten milyen ismerettel akart ellátni.Igy is terjedelmes a biblia,hátha még tudományos szempontból is bővítettevolna.?

Az emberek igy is unják a biblia terjedelmességét.

Én is kiváncsi vagyok az elérhetetlenre de ez egy másik könyv egy másik ismeret egy másik töltettel.Én is szeretnék hasznot húzni különböző területekből,ha létezik a világegyetemben.Sőt ha létezik szeretnék betekinteni még akkor is ha nem használ nekünk.

De mondom a fentiekben csak a bibliára utaltam,hogy ott utalás miért nincs más életre.Ezt azért feszegetem kinek mi a véleménye?

2016. jún. 7. 09:10
 14/18 anonim ***** válasza:

#13: Továbbra sem értek egyet. Az oké, hogy a Bibliában nincs írva semmi sem az esetleges földönkívüli létformákról. De nincs írva benne a számítógépről sem, mégis használod az emailjeid olvasására, vagy épp a Gyakorira való kommentelésre. Még sincs semmi ellenvetésed, mikor kapcsolatba kerülsz a számítógépeddel. Akkor most hogy is van ez? Mi alapján döntöd el, hogy a számítógéppel való kapcsolatod még okés, ellenben az esetleges idegen létformákkal való kapcsolat már nem okés? Az nem jó érv, hogy a Bibliában nem esik szó az esetleges idegen létformákról, mert ugyanígy a számítógépről sincs benne egy fia betű sem írva. De ugyanígy lehetne említeni az autót, buszt, vonatot, vagy akár a vezetékes vizet, az angol WC-t, a hálózati áramot, a kórházakat, és még megannyi más dolgot is, amikről szintén nincs írva egyetlen betű sem a Bibliában. Még sincs semmi problémád, mikor kapcsolatba kerülsz velük, és igenis az embereknek szükségük van ezekre a dolgokra.

Tehát igen, valóban nincs utalás a Bibliában más bolygón létező életről, létformákról, de nem azért, mert az az embereket nem érdekli, vagy nincs szüksége rá, az ismeretükre. Ha mindenki minden dologról az alapján döntené el, hogy szüksége van-e rá, hogy a Bibliában írnak-e róla, akkor még mindig ókori vagy középkori körülmények között élnénk, mindenki a földet túrná egész nap, fázna télen, kínozná a reuma, 4 gyerek közül egy tudna felnőni, és a 40 éves kort már közülük is csak kevesen érnék meg.

2016. jún. 7. 09:46
 15/18 anonim válasza:
100%
Létezhet mert hatalmas a világegyetem.
2016. jún. 30. 09:14
 16/18 anonim válasza:
0%
Nincs
2016. júl. 1. 14:51
 17/18 Benkő Roland válasza:
55%
Biztos vagyok benne mert mi vagyunk a bizonyíték hogy egy bolygón létre jöhet az élet éppen ezért biztos hogy van olyan bolygó ahol kialakult még élet csak mi nem tudunk róla
2016. szept. 10. 14:25
 18/18 anonim válasza:
Hát sok a kérdőjel,de lehet.
2016. nov. 18. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!